Käsityökeskus Hilma ja Olgassa on neulekahvila keskiviikkoisin ja ompeluseurat joka kuukausi

 

Saunahattukilpailu ja villasukkatanssit

Hilma ja Olgan ideoiman saunahattukisan luovimmaksi valittua Helka Kortteenpohjan hattua esittelee saunanraikkaana Elina Mäenpää.

Käsityökeskus Hilma ja Olga toimii Luopioisissa Mikkolan Navetan yläkerrassa. Käsitöiden parissa työtään tekevät Suvi Simola ja Anneli Jaanhold lähtevät Vapaalla Pälkäneellä -messuille yhdessä.

Simola on toinen Luopioissa sijaitsevan Käsityökeskuksen itsenäisistä yrittäjistä ja Jaanholdilla on siellä myynnissä käsinneulottuja pitsihuiveja. Hänellä on myös tulossa töistä koostettu näyttely Mikkolan Navetalle syys–lokakuuksi.

Hilmassa ja Olgassa järjestetään neulekahvilaa keskiviikkoisin ja ompeluseurat joka kuukausi. Kumpaankin ovat tervetulleita sekä kokeneet käsityön harrastajat, että vasta-alkajat.

Suvin päivät tiistaista lauantaihin kello 10–14 kuluvat ”Hilmuskassa” ommellen. Hän valmistaa sisustustekstiilejä ja korjausompelee. Tiloissa on käsityötarvike- ja käsityömyymälä. Paikan päälle saa tulla vaikka vain kahvittelemaan ja juttelemaan. Tarjolla on myös erilaisia kursseja sopimuksen mukaan.

Anneli ja Arppa neulovat ”Hilmuskassa”, Mikko kuvaa.

Käsityökeskuksen olohuoneessa ideoidaan paljon tapahtumia. Keväällä keksittiin saunahattukilpailu, ja nyt työn alla ovat 13. lokakuuta pidettävät villasukkatanssit.

Hilma & Olgan Facebook-sivuilta voi käydä katsomassa käsityövideoita, joita Mikko Tuononen on käsityökeskuksessa kuvannut.

Hilma ja Olgan ideoimaan saunahattukisaan saatiin töitä pitkin maailmaa. Sari Päätalo esittelee Helerin Jaanholdin upeaa voittohattua, joka päässä voi lähteä saunan lisäksi myös torille.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?