Pälkäneen seniorit ry auttaa digiloikassa

Yhdessäoloa, toimintaa ja virkistystä

Pälkäneen senioreiden Suomi 100 vuotta -päätapahtuma oli Helsingin Kaupungin teatterin Myrskyluodon Maija esitys.

Pälkäneen seniorit ry on vuonna 1976 perustettu puolueisiin kuulumaton yhdistys. Kuulumme Pirkanmaan piirin paikallisyhdistyksenä Kansalliseen senioriliittoon.

Liitossamme on 15 piirijärjestöä ja 165 paikallista senioriyhdistystä, jotka järjestävät monipuolista toimintaa kaikkialla Suomessa. Jäseniä on jo 26 000.  Pirkanmaan senioripiirissä on 17 paikallisyhdistystä.

Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenten sosiaalisen ja kulttuurisen toiminnan tarpeen tyydyttäminen sekä omasta kunnosta huolehtiminen. Toiminnassamme otamme huomioon eri-ikäisten jäsenten tarpeet sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Kansallinen senioriliitto ry:n tarkoituksena on senioreiden sosiaalisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen.  Se valvoo jäsentensä taloudellisia ja sosiaalisia etuja valtakunnallisella tasolla sekä pyrkiä tukemaan eläkeläisten ja ikäihmisten yhteiskunnallista osallistumista tasavertaisina toimijoina muiden väestöryhmien kanssa.

 

Digikerho auttaa digiaikaan

Me harrastamme liikuntaa sen eri muodoissa. Jäsenille tarjoamme ohjatun kuntosalivuoron, yhteiset keilavuorot, sauvakävelyä yhdessä ja luontoretkiä sekä digikerhotoimintaa.

Me harrastamme myös kulttuuria,  järjestämme vuodessa useita teatteri- ja konserttimatkoja. Kuukausitapaamisissa keskustelemme vapaavalintaisista aiheista ja vietämme aikaa toistemme seurassa.

Vuosina 2018–20 senioriliiton ja yhdistyksen teemana on Seniorit nettiajassa. Panostamme nyt aiempaa enemmän digiaikaan, sähköiseen viestintään ja esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Yhdistys otti varaslähdön tässä teemassa, aloitimme nettikerhotoiminnan jo huhtikuussa 2017. Nimi muutettiin myöhemmin digikerhoksi, jolla nimellä jatkamme taas syksyllä joka toinen tiistai.

 

Keilaamassa ja kuntosalilla

Keilakerhon harjoitusvuoro Valkeakosken keilahallissa on maanantaisin. Viikoittainen harjoitusvuoro mukavan lajin parissa on myös henkinen ja sosiaalinen tapahtuma, jossa iloitaan omista ja toisten onnistumisista, eikä lannistuta vaikka kaadot ja paikot eivät aina onnistukaan.

Viikoittaiset kuntosalivuorot alkavat taas syyskuussa tiistaisin. Tunti alkaa aina ohjatulla alkulämmittelyllä ja päättyy venyttelyyn. Kävely- ja luontoretkiä jatketaan torstaisin niin kauan kun se sään puolesta on mahdollista. Hiihtokausi aloitetaan heti kun lumitilanne sen sallii.

Perinteisen luontoretken teimme tänä vuonna elokuussa Repoveden kansallispuistoon. Kahden päivän retki tarjosi upeat maisemat nauttia patikoinnista ja yhdessäolosta. Ensi vuoden retkikohteen kartoitus on jo aloitettu.

Yhdistyksellä on kolme jäsentä Pälkäneen kunnan vanhusneuvostossa, pyrimme näin vaikuttamaan kunnalliseen päätöksentekoon. Olemme myös kunnan Ikäpistetoiminnassa aktiivisesti mukana.

Pälkäneen seniori ry on ”Antoisan ja monipuolisen senioritoiminnan mahdollistaja ja toteuttaja”. Yhteystiedot: palkaneen.seniorit@gmail.com

Pälkäneen seniorit retkellä Repoveden kansallispuistossa elokuun lopussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?