Aloite muutoksesta uimahallipalveluihin

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Kangasalan kaupungin tulisi käynnistää selvitystyö kaupungin omistaman Kangasalan Uimahalli Oy:n alasajosta. Samalla pitäisi selvittää kaupungin uimahallipalvelujen tuottamista joko omana palvelutuotantona tai liikelaitosmallin mukaisesti.

Aloitteen tehneet kuusi valtuutettua katsovat, että uimahallipalveluita tarjoavan yhtiön toimimiselle osakeyhtiömuodossa ei ole riittäviä perusteluja.

– Kangasalan Uimahalli Oy:n viimeaikaiset tapahtumat osoittavat, että osakeyhtiömuotoa voidaan myös käyttää väärin. Liikesalaisuuteen vedoten voidaan määrätä salaisiksi asioita, jotka kunnan omana palveluna olisivat kuntalain tiedottamisvelvollisuuden piirissä, totesi Jorma Mäntylä (vas).

Hänen mukaansa tämä on ongelmallista laitoksessa, joka merkittävästi toimii verovaroin tuettuna.

Ennen maanantain valtuustokokousta kaupungin johdolle luovutettiin adressi, jossa esitettiin kesällä irtisanotun toimitusjohtajan Paula Liinamaan palauttamista uimahalliyhtiön johtoon.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.