Päivi Seppi teki autokaupat iltatorilla

 

Tero Suikkonen (vasemmalla) myi punaisen pullinkipaidan Hannu Salmiselle.
Marjo Mäkinen-Aakulan myymät juurekset tekivät hyvin kauppansa. Ostoksilla Hannu ja Kirsi Ahola.

–Pyysin isännältä lahjaksi kuplavolkkaria, kun täytin 50 vuotta, mutta hän ei ole sitä tähän päivään mennessä minulle ostanut. Päätin, että minäpä ostan auton itse, kuplavolkkarin vuosimallia 1967 onnellinen uusi omistaja Päivi Seppi kertoi Kuhmalahden iltatorilla tekemästään löydöstä.

– Tämä on juuri sellainen auto, millä minä ajoin vuosina 1976-79. Se oli minun ensimmäinen oma autoni, hän muistaa.

Päivi Seppi tiesi jo ostoksen tehtyään, että kuplavolkkarin pienoismalli tulee kotona päätymään näkyvälle paraatipaikalle. Töistä kotiin palaamassa ollut Seppi iloitsi hienon löytönsä ohella ihmisten tapaamisesta ja heidän kanssaan juttelemisesta.

– Kaikki melkein täällä ovat minulle tuttuja, hän sanoi perjantai-iltana kirkonkylälle lähteneestä, pääosin paikallisesta väestä.

 

Väkeä yllättävän paljon

Päivi Seppi esittelee Johanna Rinnetmäelle ja Elmeri Rajalalle ostamaansa kuplavolkkaria.

Jo perjantai-iltana pullinkialueella oli paikalla iso osa Kuhmalahti Pullingin yhteistyökumppaneista. Kävijät saivat silloin tutustua myös kentälle näytteille tuotuun urakointikalustoon. Juuresostoksensa tehneet Kirsi ja Hannu Ahola olivat yllättyneitä iltatorille lähteneen väen määrästä.

– Paljon on autoja ja ihmisiä, kuhmalahtelaispariskunta huomioi.

Aholat ostivat pussilliset perunoita ja porkkanoita eräjärveläisen Jullisen tilan myyntipisteeltä.

– Minä ryöppään nämä porkkanat ja laitan ne pakastimeen. Sieltä sitten otan niitä italiansalaatteihin, Kirsi Ahola kertoi porkkanoiden hyödyntämisestä.

Marjo Mäkinen-Aakulan hoitamalla juuresten myyntipisteellä kauppa kävi vilkkaasti. Tuttujen tuotteiden, muiden muassa perunoiden, porkkanoiden ja sipulien rinnalla Jullisen tilan emäntä myi valkojuuria.

– Nämä ovat maultaan makeampia kuin punajuuret. Joku pitää valkojuurista jo siksikin, että ne eivät värjää muuta ruokaa, Mäkinen-Aakula mainitsi.

Pikkuautojen ja juuresten lisäksi torikävijät pääsivät ostamaan vaikkapa pullinkipaitoja, metrilakua ja syyspihan kaunistukseksi ruukkukukkia. Partiolippukunta Sahalahden Sinisusien puuhanaiset pitivät huolen pikkunälän taltuttamisesta paistamalla toriväelle lettuja ja grillaamalla makkaroita. Purtavan myymisestä kertyneillä tuloilla partiolaiset rahoittavat osallistumistaan ensi vuoden jamboreeleirille Yhdysvalloissa.

– Vielä pitäisi kerätä kassaan toistakymmentä tuhatta euroa, lättyjä isolla pannulla paistanut Satu Hampaala laskeskeli.

Hyvässä säässä pidetty iltatori oli Sinisusille tuottoisa. Grillimakkaroita meni kaupaksi noin sata kappaletta ja lettutaikinaa paistui pikkuherkuiksi kymmenen litran edestä.

 

Iltatori oli Sahalahden Sinisusien puuhanaisille tuottoisa. Lättyjä paistamassa Satu Hampaala. Päivi Köntti rahastaa asiakkaita.