Tomi-Pekka Heikkilä ampui maailmanmestariksi

Maailmanmestaruus ratkeaa ja Tomi-Pekka Heikkilä tuulettaa. Kuva: Lassi Palo

Kangasalan Kymppi-64-seuraa edustava Tomi-Pekka Heikkilä voitti kultaa Etelä-Korean Changwonissa järjestettävissä ampumaurheilun MM-kilpailuissa. Heikkilä ampui mestariksi tiistaina käydyissä 10 metrin liikkuvan maalin sekajuoksuissa. Hän ampui yhteistuloksen 388 pistettä, joka on hänen paras tuloksensa sekajuoksuissa kahteen vuoteen ja jää vain pisteen hänen ennätyksestään.

Puolan Lukasz Czapla oli kilpailussa toinen (386), ja pronssi meni Venäjän Mihail Azarenkolle (385). Suomen joukkueessa kilpailivat Heikkilän lisäksi myös Krister Holmberg ja Heikki Lähdekorpi. Holmbergin sijoitus oli 20:s ja Lähdekorven 21:s. Joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs.

Viime viikolla Heikkilä ehti saavuttaa MM-kisoissa jo pronssisen mitalin 50 metrin normaalijuoksujen kisassa. 50 metrin sekajuoksuissa Heikkilä sijoittui 12:nneksi tuloksella 387. 10 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksuissa Heikkilän sijoitus oli yhdeksäs tuloksella 572.

Sekä 50 metrin sekajuoksujen ja normaalijuoksujen että 10 metrin normaalijuoksujen ja sekajuoksujen joukkuekilpailussa Suomen sijoitus oli neljäs.