Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys ry:ssä on jo 740 jäsentä

Liikuntaa, retkiä ja yhdessä tekemistä

Aimo Kokkola laulatti Eläkeliiton Sydänhämeen väkeä Niitty-Seppälän yhteislaulutilaisuudessa.

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys on perustettu vuonna 2006 Luopioisissa ja se kuuluu jäsenmäärältään Suomen suurimpaan eläkeläisjärjestöön Eläkeliittoon. Liitossa on 130 000 jäsentä.

Aitoon koulutuskeskuksessa pidetyn terveyspäivän päätteeksi osa osallistujista lähti sauvakävelylle. Oikean askeltamisen mallia näytti Matti Heikkilä. Mukana oli myös Juha Mieto.

740 jäsenen Sydänhämeen yhdistys on kasvanut Pirkanmaan piirin suurimmaksi yhdistykseksi. Jäseniä on Luopioisista, Pälkäneeltä, Sahalahdelta, Kuhmalahdelta sekä Kangasalta, mutta myös kauempaakin.

Yhdistys toimii puolueisiin sitoutumattomana eläkeläisjärjestönä.

Yhdistyksen tarkoituksena on sydänhämäläisten eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen valvominen sekä heidän hyvinvointinsa edistäminen.

Pälkäneen kunnan Vanhusneuvostossa yhdistyksellä on kolme edustajaa, joten pyrimme näin vaikuttamaan kunnalliseen päätöksentekoon ikäihmisten asioissa.

Toimintamme tarjoaa ikäihmisille mielekästä toimintaa, mukavaa yhdessä tekemistä, liikunnan eri muotoja, retkiä ja matkoja; kulttuuria unohtamatta.

Matkoista mainittakoon vuosittain kaksi kylpylä- ja ostosmatkaa Viroon sekä jokin yhden yön kotimaan matka. Tänä vuonna lähdettiin myös reiluksi viikoksi pakkasia pakoon Espanjaan Fuengirolaan.

Ensi vuoden helmikuussa on kuukauden matka samaan paikkaan. Huhtikuussa mennään Englantiin. Yhden päivän matkoista suosituin on Sokkomatka, jonka kohteet ovat etukäteen vain matkanjohtajan tiedossa. Kotiseutukierroskin on tulossa.

Eläkeliiton Sydän-Hämeen yhdistyksen kööri esiintyi Luopioisten aamukahveilla.

Kulttuuritapahtumia on monenlaisia: muun muassa teatterinäytäntöjä ja konsertteja. Yhteislauluillastakin on jo tullut perinne. Ja onhan yhdistyksellä oma Kööri-kuorokin.

Juhlia ja hengellisyyttäkään ei ole unohdettu. Oma kirkkopyhä on tänä vuonna Pälkäneen kirkossa; kuulemma oikein YLE:lle televisioituna. Kylvöjen siunaus järjestettiin toukokuun lopussa Sahalahdella. Puurojuhla on joulun alla Pälkäneellä Nuijalla. Perinteitä vaalien Pirkanmaan piirin Nuuttijuhlaankin tehdään reissu.

Liikunnalla on suuri merkitys toiminnassa. Boccian peluu kerää Pälkäneelle ja Luopioisiin innokkaan joukon viikoittain ympäri vuoden. Samalla on hyvä tilaisuus ”parantaa maailmaa” ja hoitaa sosiaalisia suhteita. Sahalahdella ja Kuhmalahdellakin pelattaisiin, jos vain löytyisi sopivia tiloja.

Viikoittaiset kuntosalivuorot alkoivat taas syyskuussa, samalla kun kesän sauvakävelylenkit loppuivat. Vesijumppa ja nyt uutuutena aloitettu pilates kiinnostavat.

Markku Saarela tähtäilee ja Jaakko Sjöstedt (vasemmalla) odottaa vuoroaan boccia-ottelussa. Vapaalla Pälkäneellä -messuilla järjestetään kello 11.30 näytöspeli Muorit vastaan Vaarit. Sen jälkeen on mahdollisuus kokeilla lajia.

Kilpailuintoisille on tarjota edustuspaikkoja niin piirin kuin liitonkin kilpailuihin. Tämä koskee muun muassa innokkaita kalastajia: rantaonginta- ja pilkkikisoihin lähdetään isolla joukolla.

Kevään vaellusretki tehtiin Pihtilammelta lähtien ja syysvaellukselle suunnataan tänä vuonna Kintulammille Aitolahden suunnalle. Aina yritetään jotakin uuttakin keksiä. Kesällä pidimme pihapelipäivän Luopioisten urheilukentällä.

Lokakuisen Terveyspäivän nimi on vaihtunut Hyvinvointipäiväksi. Tänä vuonna puhutaan ympäristö-, luonto- ja hyvän elämän asioista.

Uutena toimintana on alkanut tietokoneen ja mobiililaitteiden käytön opastusta, muun muassa digipaja joka toinen viikko. Ohjelmaan on tullut myös liikenneilta, jossa asiantuntijoiden johdolla perehdytään ikäihmisten liikenneasioihin.

Tärkeätä työtä tehdään vapaaehtoistoiminnan parissa. Auttavan vapaaehtoistoiminnan ( = Apunen) tarkoituksena on tarjota ikäihmisille tukea ja apua eri elämäntilanteisiin: kotivierailuja, laitosvierailuja muun muassa ulkoiluapua ja virkistystoimintaa. Ikäihmisille tarkoitetussa Ikäpiste-toiminnassa ollaan mukana Pälkäneellä ja Luopioisissa.

Lisätietoja: www.elakeliitto.fi/sydanhame

Boccian pehmeä pelipallo sopii sisäsaleihin.

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen tulevia tapahtumia

  • Digipaja Luopioisissa: tietokoneen käytön opastusta
  • Method Putkisto-pilatesta Onkkaalassa ja Luopioisissa: kehonhallintaa
  • Tietokoneen käytön kurssi Onkkaalassa
  • Vesijumppaa Aitoon Koulutuskeskuksessa: varapaikkoja vapaana
  • Bocciapelit viikottain Onkkaalassa ja Luopioisissa
  • Kuntosalivuorot Onkkaalassa, Luopioisissa, Kuhmalahdella ja Sahalahdella
  • Ympäristö-, luonto- ja hyvinvointipäivä Aitoon Honkalassa
  • Kirkkopyhä Pälkäneellä
  • Kylpylämatka Pärnuun marraskuun lopussa
  • Matkat Lontooseen ja Espanjaan v.2019

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?