SPR:n messuosasto esittelee arjen turvavälineitä

Löytyykö teiltä kotivara?

Helga Simola tuurasi Anne-nukkea Aitoon SPR:n rastilla, jossa heräteltiin ja käänneltiin potilasta sekä soitettiin paikalle apua. Elvytystä opastaa Outi Viitanen.

Suomen Punainen Risti on kansalaisjärjestö, joka auttaa eniten apua tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Pälkäneen alueella toimii kolme SPR:n osastoa: Aitoo, Luopioinen ja Pälkäne. Kullakin osastolla on oma jäsenistönsä, hallituksensa ja taloutensa. Kunkin osaston toiminta on myös omaleimaista. Valtakunnallisesti on kuitenkin muutamia vuosittain kaikilla osastoilla toteutuvia tapahtumia. Tällaisia ovat Pälkäneeltä vuonna 1980 alkanut Nälkäpäiväkeräys, Rasismin vastainen viikko ja Punaisen ristin viikko.

Vapaalla Pälkäneellä -messuilla SPR:n osastolla on teemana arjen turvallisuus. Nähtävänä on ensiapulaukun sisältö, arjen turvavälineitä ja kotivara, joka pitäisi löytyä joka perheeltä. Voit tutustua myös osastojen toimintaan. SPR:n näyttelyosastolla kävijöiden kesken arvomme kotivaran ja sammutuspeitteen. Osastollamme voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai liittyä jäseneksi.

SPR:n maastoetsintäkurssin osanottajat tutkimassa karttaa syyskuun alussa Aitoossa.

SPR:n toimintaa Pälkäneellä

20.-22.9. Nälkäpäiväkeräys

soppatorstait klo 11-13 Luopioisten Pytingillä

30.10. Aitoon Pysäkki-kahvilassa SPR

22.11. Verenluovutus Pälkäneen SRK-talolla

27.11. Aitoon Pysäkki-kahvilassa SPR

Nälkäpäiväkeräys sai alkunsa Pälkäneeltä vuonna 1980. Kerttu Iisakkila ja Raija Vaaleri keräyslippaiden kanssa Luopioisissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?