Soroptimist International Pälkäneen Seutu

Parasta naisille, parhailta sisarilta

Pälkäneen seudun Soroptimistiklubi perustettiin syksyllä vuonna 2005 ja jäseniä on kolmisenkymmentä. Kuva: Hannu Söderholm.

Soroptimisti-nimi tulee latinankielisistä sanoista soror, joka tarkoittaa sisarta, ja optimum, joka tarkoittaa parasta. Soroptimistit tekevät työtä naisten ja lasten elämän parantamiseksi. Soroptimistien vaikuttamisen avainkohteita ovat koulutus, taloudellisen toimeentulon parantaminen, naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vastustaminen, terveys ja ympäristö.

Haluamme, että naisilla ja tytöillä kaikkialla maailmassa on oikeus ilmaista mielipiteensä, sekä käyttää mahdollisuuksiaan ja kykyjään saavuttaakseen pyrkimyksensä ja toiveensa. Näemme koulutuksen avaimena menestykseen ja taloudelliseen riippumattomuuteen.

Ensimmäinen soroptimistiklubi perustettiin Amerikassa 1921 ja Euroopan ensimmäinen klubi Pariisiin vuonna 1924. Suomen ensimmäinen soroptimistiklubi aloitti Helsingissä vuonna 1952. Pälkäneen seudun Soroptimistiklubi perustettiin syksyllä vuonna 2005 ja jäseniä on kolmisenkymmentä.

Toimimme paikallisesti lähinnä nuorten ja ikäihmisten auttamiseksi. Stipendeillämme tuemme pääsäänöisesti pälkäneläisten tyttöjen opiskelua ja nuorisoprojekteilla paikkakunnan nuoria. Rahoituksen stipendeihin ja nuorisotoiminnan tukemiseen hankimme järjestämällä tapahtumia ja myymällä tuotteitamme.

Soroptimisteilla on järjestämisvuoro Luopioisten ja Pälkäneen Ikäpisteissä ja käymme lukemassa kirjaa lauantai-iltapäivisin Kostiakodilla. Kokoonnumme kuukausittain kolmantena keskiviikkona jonkin teeman ympärille: kukin uusi sisar pitää vuorollaan esitelmän ammatistaan, vierailemme mielenkiintoisissa kohteissa oppimassa uutta ja välillä tapaamme muiden klubien jäseniä erilaisten teemojen parissa.

Ympäristö ja kestävä kehitys ovat soroptimisteille tärkeitä sekä kansainvälisesti että paikallisesti. Pälkäneellä tartumme asiaan tänä syksynä järjestämällä YK:n päivänä yleisölle avoimen luentotilaisuuden Itämeri-teemalla.

 

Itämeri-ilta yhteiskoululla

Ke 24.10. klo 18 Itämeri-ilta Pälkäneen yhteiskoulun auditoriossa (teatteri). TkT Tuula Pohjolan luento: Itämeri eilen ja tänään – entä huomenna?

Pälkäneen soroptimistit järjestivät sunnuntaina 9.9. toista kertaa Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman. Naisten Pankin hyväntekeväisyyskävelyn avulla kerätään lahjoituksia, joilla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Syksyn 2017 kävelyssä Virva Läärä veti alkulämmittelyn ennen harjuun lähtöä. Kuva: Hannu Söderholm.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?