Tervetuloa Vapaalla Pälkäneellä -vapaa-aika- ja harrastemessuille

Mahtava, helteinen kesä on kääntymässä syksyyn ja arkirutiinit, työ ja harrastukset ovat ottaneet sijaa. Oletko kenties ajatellut elvyttää jonkin vanhan harrastuksen tai kokeilla jotain aivan uutta? Tai haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä? Nyt on hieno mahdollisuus tutustua erilaisiin harrastemahdollisuuksiin Vapaalla Pälkäneellä -messuilla.

Messujen järjestäjänä toimii kunta yhteistyössä yhdistysten ja yritysten kanssa. Tämä on jälleen hieno osoitus paikallisten toimijoiden verkostoitumisesta ja yhteistyöstä ajatuksella ”yhdessä olemme enemmän”.

Tällä kertaa järjestyspaikkana on tuliterä liikuntahalli Kostia-areena, joka sijaitsee valtatie 12:n välittömässä läheisyydessä.

 

En malta olla tässä yhteydessä kertomatta Kostia-areenan taustaa.

Liikuntahalli on Pälkäneellä pitkään haaveissa ollut hanke, joka vihdoinkin vuosien odottelun jälkeen saatiin valtion avustuksella toteutetuksi.

Liikuntahalli on ollut monen eri tahon yhteinen ponnistus, jossa ovat arvokkaan panoksensa antaneet niin kuntalaiset kuin yhdistyksetkin. Uutta Kostia-areenaa tullaan tulevaisuudessa hyödyntämään niin liikunnallisiin kuin kulttuurillisiinkin tarpeisiin.  Saamme olla työmme tuloksesta yhdessä ylpeitä.

Liikuntahalli haluttiin suunnitella mahdollisimman monikäyttöiseksi, jotta sen käyttöaste pysyisi mahdollisimman korkeana useiden ja vaihtelevien lajiharrastajien toimesta.

Kostia-areena -hanke on ollut panostuksena valtava meidän 6500 asukkaan kunnallemme ja siitä saatu hyöty halutaan jakaa kaikille kuntalaisille ikään, kuntoon ja harrastuslajiin katsomatta.

 

Kostia-areenan sijainti lähellä yhteiskoulua mahdollistaa myös lukiotoiminnan kehittämisen. Lukio käyttää tilaa oppimisympäristönään muun muassa yrittäjyyskasvatusopinnoissa. Kahviotoiminnan järjestämistä varten on perustettu osuuskunta Pälkäneen Tauko. Kuitenkin myös joukkueet voivat edelleen ylläpitää kioskitoimintaa pelien yhteydessä ja näin kerätä joukkueelleen toimintarahaa.

Kostia-areenan kahvio tarjoaa lisäksi mahdollisuuksia vaikkapa musiikille ja kuvataiteelle erilaisten tapahtumien ja näyttelyiden järjestämisen muodossa.

 

Pälkäne tunnetaan laajemminkin aktiivisena urheilu- ja kulttuurikuntana. Täältä on lähtöisin useita nimekkäitä urheilijoita, joiden hengessä edelleenkin innostetaan niin lapsia kuin nuoria liikkumaan. Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat menestynyt vammaisurheilija Jouko Grip ja voimannostaja Anna-Liisa Prinkkala.

Viime talvena Syrjänharjun kuntorata sai komeasti nimekseen Jouko Gripin polku menestyksekkään urheilijan mukaan, ja nyt Vapaalla Pälkäneellä -messujen yhteydessä nimetään uuden liikuntahallin kuntosali moninkertaisen maailmanmestarin Anna-Liisa Prinkkalan mukaan Prinkkala-saliksi.

 

Viime kesänä valmistui kunnanviraston ja kirjaston välissä oleva lähiliikuntapuisto niin lapsille kuin nuorillekin.  Puisto tullaan virallisesti avaamaan messujen yhteydessä.

Toimintapuistoon saatiin Aluehallintovirastolta lähiliikuntapaikka-avustusta ja tämän lisäksi puistoon käytettiin Valtiokonttorilta anottuja ja osoitettuja varoja lapsille ja nuorille. Iloksemme olemme huomanneet, että sekä nuoriso että lapsiperheet ovat löytäneet puiston ja se on hyvin aktiivisessa käytössä.

Kynnys lähteä harrastuksen pariin voi joskus olla korkea, mutta sen ylittäminen palkitsee varmasti. Tuntikin mieliharrastuksen parissa rentouttaa tehokkaasti.

Kun heittäytyy tekemään jotain mieluisaa, ajatukset irtautuvat kiireistä, huolista ja arjen rutiineista. Harrastukset tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua muihin kuntalaisiin. Eri järjestöjen toiminta ja harrastepiirit ovat hyviä kohtaamispaikkoja.

Nyt kannattaa lähteä ikään ja sukupuoleen katsomatta mukaan tutustumaan Pälkäneellä oleviin erilaisiin harrastus- ja vapaa-ajanmahdollisuuksiin 15.9.2018. Juonnosta vastaa monien suosikkijuontaja Janne Kataja.

Tervetuloa hakemaan uusia tai virittämään vanhoja harrastuksia ja ajanvietemahdollisuuksia Pälkäneellä. Messuilla tavataan!

 

Janita Koivisto

kunnanjohtaja

Janita Koivisto toivottaa tervetulleeksi Vapaalla Pälkäneellä -messuille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?