Avajaisottelu täytti areenan lehterit

Kostia-areenan lauantainen avausottelu veti lehterit täyteen. Tunnelma oli katossa eli noin kymmenen metriä vanhaa kotiluolaa korkeammalla.

Kentällä hurmos jäi vielä syttymättä, sillä Pälkäneellä vieraillut Isku vei Pirkanmaan pikkuderbyn liigapelaajien rutiinilla. 212 A-maaottelun Matti Heikkinen hyppäsi messujen ohjelmalavalta parketin puolelle ja johti joukkueensa 3–0 voittoon.

Luja-Lukko ei nauttinut vielä varsinaisesta kotikenttäedusta, sillä joukkue pääsi ennen avausottelua vain parina iltana ottamaan tuntumaa uuteen areenaan, jossa kentän ympärillä ja yllä on monta kertaa enemmän tilaa kuin yhteiskoulun jumppasalissa. Alkulämmittelyksi pelaajat raahasivat tuoleja katsomon lisäpaikoiksi.

Uutta areenaa ihastelleen kotijoukkueen peliä pyöritti pikahälytyksellä tuuraajaksi saatu Akaa-Volleyn liigajoukkueen lainapassari Mikko Kuusela. Avauspelissä ei nähty vielä kaikkea, mitä uuden valmentajan Heikki Kososen kanssa vietetty kesä on jättänyt Pälkäneen pelaajien hihaan, sillä Iskun vastaanotto pääsi liian helpolla kotijoukkueen syöttöjen kanssa.

Areenan avausviikon huippuottelut jatkuvat keskiviikkona kello 19.15, kun naisten lentopalloliigassa viime kaudella pronssia pokannut Kangasala kohtaa mestaruutta puolustavan Hämeenlinnan. Kuuluttajana toimii avausottelun tapaan Mikko Heinämäki, ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kakkossarjakauteen valmistautuva Luja-Lukko sai lauantaina vierakseen Rantaperkiön Iskun.

Kostia-areenan avajaisottelu 15.9.

Luja-Lukko – Rantaperkiön Isku 0–3 (16–25, 19–25, 17–25)

Kotijoukkueen syöttö oli vielä pehmeä, ja pisteitä päästiin juhlimaan turhan harvoin.

 

Avausottelussa sanottua

 

”Silmät levisivät selälleen, kun astelin sisään. Kenttä on paljon isompi ja parempi kuin osasin kuvitellakaan.”

Rantaperkiön Iskun kakkosvalmentaja Marko Järvenpää

 

”Onpa hieno halli. Tämä sopii lentopalloon erinomaisesti. Lattia on todella hyvä – ja tilaa on tarpeeksi.”

Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen

 

”Toivottavasti osa uusista katsojista tulee lehtereille uudestaan, kun meidän sarjapelit alkavat. Niissäkin on paljon nähtävää.”

Luja-Lukon valmentaja Heikki Kosonen