Huikea halli ja upea avajaistapahtuma

Vapaalla Pälkäneellä -messut vetivät uudelle Kostia-areenalle 1500–2000 kävijää.

Uuden Kostia-areenan tekniikasta otettiin mittaa heti avajaispäivänä. Ilmanvaihtokoneet kävivät täysillä, kun lähes pari tuhatta kävijää tutustui uuteen liikuntahalliin sekä vapaa-ajan messujen ohjelmaan ja osastoihin.

Kylän kaikki parkkipaikat olivat täynnä ja kohti areenaa kulki aamupäivän ajan yhtenäinen ihmisvirta. Kahden suuren salin kolossia oli lähdetty katsomaan kauempaakin. Kommentit olivat ihastelevia.

Areenan avajaistapahtumana toimivat toista kertaa järjestetyt vapaa-ajan messut. Kylien ja järjestöjen panostukset näyttäviin ja tunnelmallisiin näyttelyosastoihin eivät menneet hukkaan, sillä päivän aikana saatiin uusia jäseniä ja osanottajia moniin ryhmiin. Lisäksi tekijät löysivät toisiaan: tapahtuman lomassa viriteltiin uudenlaista yhteistyötä.

Onnistunut päivä toi uutta virtaa vapaaehtoistyöhön. Yleisöryntäys kertoo, että toimintaa arvostetaan. Iloisten kohtaamisten tuomalla energialla aktiivit jaksavat pitkään.

Lavan ohjelma ja uusi areena vetivät väen sisälle. Sateen vuoksi osa ulko-ohjelmasta jouduttiin perumaan. Näkemättä jäivät muun muassa nuoria kiinnostaneet vetonaulat, temppupyöräilijöiden näytös ja rullalautailijoiden kisa.

Kokemista riitti silti enemmän kuin päivän aikana ehti tehdä. Kävijäpalaute oli varsin yksimielistä: huikea halli ja upea avajaistapahtuma.

 

Parasta kuntamarkkinointia

Lukiolaisten Tauko-kahvila sai innostuneen vastaanoton. Väki vakuutti, että urheiluväen lisäksi muutkin tulevat viihtymään hallilla, jos kahvilaa pystytään pitämään säännöllisesti auki.

Takaisin kasvu-uralle pyrkivä Pälkäne on kaivannut elinvoimaa ja markkinointia. Kostia-areenan avajaisviikonloppu ja vapaa-ajan messut tarjosivat niitä täyslaidallisen.

Pienen sporttipitäjän jättisatsauksesta raportoitiin alueuutisissa ja tyytyväiset kävijät hehkuivat Aamulehden aukeaman täydeltä. Vieläkin arvokkaampaa on liikkuvien kuntalaisten levittämä viesti. Somekanavat täyttyivät positiivisilla päivityksillä.

Erityisestä sympatia-aallosta nauttii lukiolaisten Tauko-kahvila. Jos se pystyy palvelemaan luvatussa laajuudessa, hallista tulee Pälkäneen uusi olohuone, jota esitellään vieraillekin. Iltalenkillä on aika hieno pistäytyä areenalla kahvilla ja seurata, kun oman kylän tytöt ja pojat harjoittelevat aulan isojen ikkunoiden takana.

Ottelutapahtumista tulee hieman erilaisia kuin yhteiskoululla, jonka olemattomaan katsomoon edes urheiluväki ei tahtonut löytää eikä mahtua. Sunnuntain ensimmäisessä korismatsissa lehtereillä istui ohikulkijoita, jotka poikkesivat sunnuntaikävelyllään katsomaan peliä, kun pihassa oli niin paljon autoja.

Myös tavallinen kuntoilija saa nauttia areenasta ensi viikosta alkaen, kun kuntosali otetaan täydessä laajuudessaan käyttöön. Yläkerran kuntosalilla kelpaa hikoilla, kun valtatien liikenne virtaa jalkojen juurella ja taustalla kimaltelee Pälkänevesi.

Näky ei ole pöllömpi toiseenkaan suuntaan. Ohikulkija sai hieraista silmiään, kun työmaaparakit purettiin ja halli paljastui koko komeudessaan. Erityisesti iltavalaistuksessa halli on hulppea näky. Valaistujen ikkunoiden takana hikoilevat hyvinvointikunnan asukkaat jättävät ohiajajalle hieman toisenlaisen mielikuvan kuin tavanomaiset peltihallit.

 

Nimikkosalin Kostia-areenalle saanut Anna-Liisa Prinkkala oli huomionosoituksesta otettu.

Prinkkala-sali oli tyylikäs ele

Messupäivän kohokohtiin kuului kuntosalin nimeäminen Prinkkala-saliksi. Yleisön joukosta saattoi aistia hyväntahtoista hyrinää, kun pieni ja vaatimaton voimanainen kiipesi lavalle ja sai ainutlaatuisen elämäntyöpalkinnon huikeasta urastaan.

Kunnan tyylikäs ele hoidettiin messuilla hauskalla tavalla. Juontaja Janne Kataja ja Anna-Liisa Prinkkala kisasivat levytankojen äärellä siitä, kumman kunniaksi sali nimetään. Kataja-salista innostunut juontaja pisti itseään likoon niin, että selkä saattoi illalla kaivata mobilatia.