RaLu jäi ykköseen 19-vuotiaissa tytöissä

Emilia Ingman pärjäsi väännössä Ringside-ottelussa.

Pälkäneen ja Raholan koripallotyttöjen paikat 17- ja 19-vuotiaiden sarjoissa varmistuivat viikonloppuna. Viimevuotinen menestys B-tyttöjen SM-sarjassa toi yhdistelmäjoukkueelle 17-vuotiaiden SM-sarjapaikan. Kaksi vuotta vanhemmassa ikäluokassa RaLu ei tavoitellut korkeinta sarjatasoa, sillä joukkueessa on vain kolme tämänikäistä pelaajaa. Valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa joukkueen rahkeet riittävät paremmin.

Helsingissä pelattu karsintaturnaus todisti, että tavoite oli asetettu realistisesti. Avausottelussa kohdattu Leppävaaran Pyrkivän ja Pussihukkien yhdistelmäjoukkue Ringside näytti nuoremmille haastajille kaapin paikan. Ikäluokan SM-mitaliehdokkaisiin lukeutuva vastustaja ratkaisi ottelun avauspuoliskolla ja paineli 104–37 voittoon.

Vantaalaisjoukkue oli voimassa, nopeudessa ja pelikovuudessa selkeästi edellä. RaLu pärjäsi jotenkin pelinopeudessa, mutta heittopaikkoja ei pystytty luomaan joukkuepelillä, vaan taistelupareista punnerretuilla voitoilla. Parhaiten väännössä pärjäsivät 12 pistettä heittänyt Emilia Ingman ja yhdeksän pistettä pussittanut Roosa Taipale.

Tasonmittari oli kova, sillä vastustajalla oli mukana ikäluokan maajoukkuepelaajia.

– Puolustuksessa pärjättiin siedettävästi, mutta hyökkäys oli vaikeaa, valmentaja Tomi Ingman sanoo.

Ringside jätti myös Rovaniemen NMKY:n jalkoihinsa lukemin 158–22. Pohjoisen porukka olisi ollut RaLu:n voitettavissa, mutta kehno kakkosjakso päästi rovaniemeläiset karkumatkalle, joka kesti loppuun saakka. NMKY vei ottelun 50–74.

Kookkaampi Rovaniemi pystyi hyydyttämään RaLun, jolla on vielä turhan vähän pelikokemusta tällä kokoonpanolla. Joukkueet tulevat kohtaamaan talven sarjassa, sillä myös Rovaniemi jäi ykkösdivisioonaan. Sarjan muut joukkueet ovat pääosin etelästä.

 

19-vuotiaiden tyttöjen koripallon SM-karsintaturnaus

RaLu – Rovaniemen NMKY 50–74

RaLu – Ringside 37–104