Rautajärvi Rock tarjosi juurihoitoa

Suurkaupungin haitat vietti 40-vuotisjuhliaan komeasti.
Kasetteja julkaiseva Jukka Nousiainen on tehnyt itsestään käsitteen. Mies valmistelee parhaillaan uutta Räjäyttäjien levyä ja aloittelee kiertuetta Jolly Jumpersin kanssa.

Rautajärvi oli lauantai-illan ajan maakunnan rockpääkaupunki.

Toista kertaa järjestetty Rautajärvi Rock osoitti, että väki liikkuu muulloinkin kuin heinäkuussa, ja että elävä musiikki toimii muuallakin kuin keskustan klubeilla. Upeaksi laitettu Rautahovi oli tunnelmallinen ja toimiva keikka-areena, ja illan aikana nähtiin neljä varsin erilaista esiintyjää.

Juhlakalu Suurkaupungin Haitat sai näköisensä 40-vuotisbileet. Bändi teki heti alkajaisiksi Ramones-lainalla selväksi, että juuret ovat tukevasti punk-aikakaudella.

Illan muutkin esiintyjät tarjosivat juurihoitoa. Jukka Nousiainen yhden miehen rock-show antoi biisien rönsytä rockin klassikoiksi. Porukan penkeistään ylös vetänyt ”roskalavojen rocktähti” vihellytti, laulatti tanssitti kansaa sankan savun keskellä.

Akustisen kitaran varassa toimiva ”Jukan tehdas” poikkesi Rapa-Eini -biisin verran myös Räjäyttäjien tontille. Rautajärvellä koettiin harvinaista herkkua, sillä Jolly Jumpersin vahvistukseksi liittynyt Nousiainen keikkailee jatkossa entistä säästeliäämmin soolona tai oman bändinsä kanssa.

Jukka Tilsa toi Rautajärvelle harvemmin nähdyn LU-Lörkvist Undergroundin. Eräjärvi pitäisi oikeastaan liittää Sydän-Hämeeseen ja Tilsan kaltaiset toimijat adoptoida täkäläisiksi. Mies tekee sekä kynä että kitara kädessä mitä tykkää ja kaikkea täysillä. Rytmeistä vastannut Tanja Vuorinen sai välillä rinnalleen myös Kusti Vuorisen haitareineen.

Illan avannut Tim Creole & Hot Rods vaalii tiiviisti rockia sellaisena kuin se syntyi. Bändin keikkatahti on ollut tänä vuonna varsin tiivis. Lauantainakin se ilahdutti ensin Vapaalla Pälkäneellä -messuyleisöä yllätyskeikalla ja suuntasi sitten illaksi Rautahoviin.