Joonas Soukkio ehdolla Keskustanuorten kansainvälisyyssihteeriksi

Joonas Soukkio.

Pirkanmaan Keskustanuoret esittävät piirin 21-vuotiasta puheenjohtajaa Joonas Soukkiota Keskustanuorten kansainvälisyyssihteeriksi.

Pälkäneeltä kotoisin oleva ja sittemmin tamperelaistunut Soukkio on toiminut Keskustanuorissa aktiivisesti lähemmäs kolme vuotta. Hän opiskelee tällä hetkellä Valkeakosken Päivölä-opistossa kauppatieteiden ja johtamisen linjalla työskennellen samalla asiakaspalvelutehtävissä.

Soukkiolla on kokemusta Keskustanuorten kaikilta tasoilta, ja hän on kääntänyt nyt katseensa erityisesti kansainvälisille kentille. Hän on toiminut Keskustanuorten kv-jaostossa vuoden verran, ja lisäksi hän on ollut mukana Euroopan liberaalinuorten (LYMEC) viime vuoden syyskongressissa. Tällä hetkellä Soukkio on varajäsenenä Pohjoismaiden Keskustanuorten hallituksessa ja on päässyt näyttämään osaamistaan myös keskustan Eurooppa-työryhmässä valmistellen puolueen EU-linjauksia ja eurovaalien ohjelmaa.

– Olen saanut toimia osaston, piriin ja kansainvälisen tason eri tehtävissä, ja olen oppinut niistä todella paljon. Ulkomaiden ja kansainvälisen politiikan veto on vahva, ja haluan olla mukana tekemässä Keskustanuorista kv-politiikan raskassarjalaisia! Keskustanuorten täytyy tuoda aktiivisemmin esiin rauhan kysymyksiä, ihmisoikeuksia ja teknologian hyödyntämistä avaruuspolitiikassa, Soukkio linjaa.

Kv-sihteeri valitaan Keskustanuorten liittokokouksessa, joka järjestetään Seinäjoella 16.–18. marraskuuta.