Kirkkokuoro lauloi kaupassa ja kirjastossa

Sahalahden kirkkokuorolaisista kaupassa olivat laulamassa takaa vasemmalta Janne Kyrönlahti, Seppo Rinne, James Sloan ja Mimmu Hartiala-Sloan sekä edestä vasemmalta Helka Mikkola, Toini Markkula, Pirjo Mäkijärvi, Aune Heino, Suvi Puronen ja Elina Peltonen.

Viime keskiviikkona kirkkomusiikki tuli ulos kirkoista koko maassa, kun tuhat kanttoria ja 50 000 kirkkomusiikin harrastajaa jalkautuivat laulamaan turuilla ja toreilla. Sahalahdella Sahalahden kirkkokuorolaiset kanttori Janne Kyrönlahden johdolla lauloivat K-Market Sahramissa ja kirjastossa keskiviikkona illansuussa.

– Kyllä tällaista on kiva kokeilla, sanoo Kyrönlahti, joka tavallisesti esiintyy kuoron kanssa kirkossa ja seurakuntatalolla.

Kaupassa kuoron esiintymisaikaan asioineet ihmiset saivat tehdä ostoksiaan kirkkomusiikin soidessa taustalla.

– Teemme kuoroa tunnetuksi ja tulemme lähemmäksi ihmisiä. Kirkossa ihmiset näkevät kuorolaiset vilahdukselta ylhäältä ja kaukaa, Janne Kyrönlahti mainitsee.

Kirkkomusiikin päivä, johon Sahalahdenkin kirkkokuoron esiintymiset kaupassa ja kirjastossa liittyivät, järjestettiin nyt Suomessa ensimmäisen kerran.