Kangasalan vasemmisto asetti ehdokkaita

Iikka Nikkinen.

Kangasalan Vasemmistoliiton syyskokouksen asettama kansanedustajaehdokas on kaupunginvaltuutettu Iikka Nikkinen ja eurovaaliehdokas yhteiskuntatieteiden tohtori, kaupunginvaltuutettu Jorma Mäntylä. Nikkinen jatkaa myös puolueosaston puheenjohtajana.

Iikka Nikkinen, 32, on henkilöstö- ja työsuojeluvastaava. Kangasalan kaupunginvaltuuston ja tarkastuslautakunnan lisäksi Nikkinen on Kangasalan Vasemmistoliiton puheenjohtaja. Hän on yksi reilusta kahdestakymmenestä nousevasta vasemmistoliiton poliitikosta, jotka puoluejohto valitsi puolueen poliitikkokouluun.

– Olen innoissani ehdokkuudesta. Ilmastopolitiikka on tärkein teemani. Seuraavan hallituksen tehtävänä ei ole ainoastaan tärkeiden uudistusten tekeminen vaan myös ihmisten uskon palauttaminen politiikkaan ja hyvinvointivaltioon. Vähimmillään se edellyttää oikeudenmukaisen sote-uudistuksen aikaansaamista,Nikkinen kertoo.

Jorma Mäntylä, 65, on yhteiskuntatieteiden tohtori ja Kangasalan kaupunginvaltuutettu. Hän on vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja ja viranomaislautakunnan jäsen. Hän oli vuosina 1999–2009 Euroopan parlamentin jäsen Esko Seppäsen sivutoiminen avustaja. Mäntylä on avoliitossa ja hänellä on kolme aikuista lasta.

– Tulevalla eurovaalikaudella ratkaistaan tuleeko EU:sta liittovaltio ja onko Suomi itsenäinen valtio. EU pitää palauttaa löyhäksi EEC-tyyppiseksi vapaakauppa-alueeksi, jossa Suomi voi olla jäsenenä. Euro on syy EU:n suurtyöttömyyteen. Se on tuhonnut miljoonien nuorten tulevaisuuden. Valtioilla on oltava oikeus erota yhteisvaluutasta, Mäntylä linjaa.

Kangasalan vasemmiston johtokuntaan valittiin Harri Jouhki (varapuheenjohtaja), Pertti Salo (taloudenhoitaja), Marja Pekkarinen, Timo Rautanen sekä varajäseniksi Ranja Aukee ja Jorma Mäntylä.