Saaristo kutsui

Venäjän presidentti Vladimir Putin on aikaansaava mies. Hän myrkyttelee viattomia ihmisiä Englannissa, rakentaa ydinsukellusveneille laitureita ja helikopterikenttiä Saaristomerellä, mutta saipas kerrankin siipeensä.

Neljäsataa suomalaista viranomaista rynnäköi venäläisten lomakohteisiin. Saaristo, saaristo kutsui.

Samaan aikaan Tallinnan suurpankista oli välitetty 200 miljardia euroa pestyä raha, ilman rynnäkköä.

Rynnäkköä oli harkittu, ilmeisesti jo siitä asti kun useat venäläisperheet olivat ostaneet omakotitaloja Kuorevedeltä, nykyisestä Jämsästä. Se oli silloin virkeä mutta sittemmin hiljentynyt puolustusvoimien lentokeskus, strateginen kohde. Myös Ski Sappeen suosiota venäläisten keskuudessa ihmeteltiin.

 

Putinin kiinnostus Turkuun heräsi jo lähes kolmekymmentä vuotta sitten hänen toimiessaan Auran rannalla Pietarin varakonsulina. Erityisesti Turun entisestä kaupunginjohtaja Juhani Lepästä kehkeytyi hänelle hyvä ystävä.

Kun äskettäin kuolleen tunnetun turkulaisen, pääkonsuli Jukka Vihannon kanssa yritimme viime vuonna tavoitella Leppää, tämä vastasi Nevan rannalta, Putinille kunnostetusta arvohuvilasta. Putinia odotettiin kotiin. Sama talo on tuttu myös presidentti Sauli Niinistölle, uskon että myös ystävälle.

Putinin eronnut vaimo voidaan havaita Raision K-marketissa.

 

Tarvittiin siis 400 viranomaista, käsiaseita ja muutama kommandopipo, jotta löydettiin Airiston Helmeen liittyvä saarihuvila, helikopterikenttä ja niin pitkä laituri, että sitä voisi tarvittaessa käyttää kaksi moottorivenettä ja yksi ydinsukellusvene samaan aikaan. Mitat olisi tosin voitu nähdä rakennusluvasta.

Pääepäilty, venäjää osaava virolaismies oli toiminut pienen Paiden kunnan autonkuljettajana, mutta ansainta lienee onnistunut välittämällä käytettyjä autoja Hollannista ja Saksasta.

Viisas viestintämies Matti Apunen arveli televisiossa, että rynnäkkö oli itse asiassa paraati, jolla osoitettiin Suomella olevan voimavaroja totisellakin paikalla.

 

Mitä Airiston Helmeen tulee, minäkin järjestelin tuossa somassa hotellissa tilaisuuksia, joiden laskut kuittasi hotellin silloin omistaneen Wihuri-yhtymän pääjohtaja, itsekin autourheilija Antti Aarnio-Wihuri. Liienneillä rahoillaan hän on nostanut Valtteri Bottaksen parrasvaloihin Kimi Räikkösen rinnalle. 4000 työpaikan WIHURI lukee Valtterin kypärässä.

 

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Mitä kuuluu Kuorevedelle? Etuovi myy 28 huvilaa lentokentän liepeiltä. Rynnäkköä ei tarvita. Eivät ryssät sittenkään ole niin ovelia kuin luulemme.