Grillikylkeä, olkaa hyvä!

Sami Garam antaa grilliruoka-annoksen Arja Lepistölle.

Onkkaalan liikkeiden yhteinen iltatempaus Pimeen kaupan ilta täytti jälleen Pälkäneen keskustaajaman perjantaina. Väkeä vilisi kylänraitilla ja yhdessä liikkeessä saattoi poiketa muutamassa tunnissa satoja kävijöitä. Ajoittaisilta liikenneruuhkiltakaan ei vältytty.

Heti viideltä K-Supermarket Pälkäneen edustalla kiemurteli jono, kun ihmiset jonottivat julkkiskokki Sami Garamin grillaamaa ruokaa.

– Pälkäneläisille on mukava kokkailla. Tarjolla on kirsikalla ja kolalla maustetulla barbeque-kastikkeella valeltua grillikylkeä ja syksyistä Waldorfin salaattia. Salattia on tukevoitettu nuudelilla, ja omena antaa siihen pirteän syksyisen maun, Garam kertoili grillauskojussaan.

Kerta ei ollut Pälkäneellä Garamille täysin ensimmäinen.

– Minulla on mökki Lammilla ja olen joskus hakenut mökkivieraita tästä Pälkäneeltä kyytiin, Garam muisteli.

Pälkäneläiset Arja Lepistö, Martti Lepistö ja Matti Lepistö maistelivat ensimmäisten joukossa Garamin grilliruokaa.

– Tarkoitus on kiertää illan aikana useampia kohteita. Ja K-Raudasta haetaan kuoriketta ja multaa, toista kertaa Pimeen kaupan iltaan osallistunut Arja Lepistö kertoi.

Leena Sintonen varaa aikaa Jalkahoitola omat jalat -yrittäjältä Kristiina Vesteriseltä.
Dudushilla (etualalla) ja Petritillä piti perjantaina kiirettä Pizza & Kebab Sarandassa.

Jalkahoitola mukana ensimmäistä kertaa

Kesäkuussa Onkkaalantiellä aloittaneen jalkahoitolan yrittäjä Kristiina Vesterinen osallistui ensimmäistä kertaa Pimeen kaupan iltaa. Väkeä piipahtelikin liikkeessä illan aikana melko tasaisella tahdilla varaamassa aikoja ja nauttimassa tarjolla olleesta purtavasta. Välillä ehdittiin puhua myös jalkojenhoidosta.

– Tärkeintä jalkojenhoidossa on rasvaus, rasvaus ja rasvaus. Hyvät kengät ja sukat ovat toki niin ikään tärkeät, Vesterinen mainitsi.

Miniänsä liikkeessä poikennut Annikki Vesterinen aikoi suunnata seuraavaksi Löytötexiin.

– Tuttu ja mukava tapahtumahan tämä Pimeen kaupan ilta on, Annikki Vesterinen mietti.

Pizzeriassa piti kiirettä

Ruuhkaa Kankaanmaantiellä.
Muun muassa perinteinen sikatarjoilu veti runsaasti ihmisiä K-Rautaan.

Pizza&kebab Sarandassa riitti niin ikään väkeä perjantaina. Työvuorossa olleet Dudushi ja Petriti saivat pyörittää pizzoja ja valmistaa kebabeja hyvää tahtia.

– Kiirettä on ollut. Kebabia on ehkä mennyt hieman enemmän kuin pizzaa, Dudushi arvioi iltakuuden maissa.

 

Reunamerkintä

Missä oikein olen?

Mietin perjantai-iltana moneen kertaan, missä oikein olen, sillä Pimeen kaupan ilta näytti ensikertalaiselle täysin uudenlaisen kuvan Onkkaalasta. Normaalisti töihin pääsee laskettelemaan autolla melko rauhallista Onkkaalantietä pitkin eikä autolleen tarvitse juuri paikkaa haeskella. Nyt teiden risteyksissä joutui odottelemaan omaa vuoroaan hyvän tovin, ja parkkipaikkaakin vähän haeskelemaan. Myös kylänraitti näytti täysin erilaiselta, kun ihmiset liikkuivat tiellä vilkkaasti, ja liikkeiden edustoille asetellut kynttilät valaisivat kulkijoiden matkaa.

Lähes kulttuurisokin koin kuitenkin Kankaanmaantiellä. Siis kyllä, olen aiemmin nähnyt kuvia siitä, kuinka rautakaupan tienoo täyttyy autoista ja ihmisistä, mutta kun nyt koin sen paikan päällä ensimmäistä kertaa, en voinut kuin ihmetellä. Täysin positiivisessa mielessä siis. Olipa virkistävää nähdä työpaikkakuntani täysin erilaisessa valossa kuin arjen normaalina syksyisenä päivänä.

Onkkaalassa oli vilinää perjantai-iltana.