Tabletilla hoituu moni arkinen asia

Riitta ja Markku Ranta ovat mukana ohjaajina, kun Ikäpisteessä vietetään SeniorSurf-päivää.  Muuten SeniorSurf-päivä on tavallinen Ikäpistepäivä, johon kuuluvat kahvi ja jumppahetki.

Pälkäneen senioreiden digikerhon vetäjä Riitta Ranta on huomannut, että tabletti kuuluu kiinteästi yhä useamman ikäihmisen arkeen. Toiset arvostavat varsinkin sen hyödyllisiä toimintoja, kuten pankkiohjelmiin tutustumista, Kelan palveluiden käyttöä ja kanta.fi -palvelun käyttöä. Toiset taas haluavat oppia sähköpostin käytön, jotta voivat olla lapsiin ja lapsenlapsiin yhteydessä ja lähettää esimerkiksi kuvia verkon kautta.

SeniorSurf-päivää vietetään Pälkäneen Ikäpisteessä tiistaina 9. lokakuuta kello 11–14. Päivän aluksi on luvassa Riitta Rannan pitämä alustus sähköisistä terveyspalveluista. Ranta on huomannut, että terveyspalvelujen ajanvaraus on aika monille vielä vieras asia.

– Kangasalan terveyskeskuksen alueella ajan voi varata sähköisesti sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle ja laboratorioon, lääkärille sen sijaan ei, Ranta mainitsee.

Yleisemmin SeniorSurf-päivän tavoitteena on madaltaa ikääntyneiden ihmisten kynnystä tutustua verkkoon ja erilaisiin laitteisiin. Tapahtuma on kaikille avoin riippumatta siitä, onko tietotekniikan käyttäjänä aloittelija vai kokenut.

– Ei myöskään tarvitse olla Pälkäneen senioreiden jäsen, vaan ihan kaikki ikäihmiset ovat tervetulleita. Päivä voi sisältää mitä vain tietotekniikkaan liittyvää. Se voi olla erilaisiin laitteisiin, kuten kannettaviin, tabletteihin ja älypuhelimiin tutustumista tai erilaisten ohjelmien ja sovellusten käyttöä. Jos on hankkimassa uutta laitetta, voidaan yhdessä miettiä, mikä olisi se sopivin laite, Ranta miettii.

Tutustumispäivänä Pälkäneen seniorien digikerhon vetäjät ovat opastamassa ja auttamassa laitteiden käytössä. Paikalla on digikerholaisia erilaisten laitteiden kanssa.

– Omaa laitetta ei siis välttämättä tarvitse olla mukana, vaan paikan päällä voi testata lainalaitteita. Yhtä lailla opastusta saa toki myös oman laitteensa käyttöön, Ranta selventää.

SeniorSurf-teemapäivän koordinaattorina toimii Vanhustyön keskusliitto.

SeniorSurf-päivä Pälkäneellä vanhustenviikolla 9.10. klo 11–14 Perhekeskus Pirtin Ikäpisteessä (Keskustie 1 36600 Pälkäne)