”Tavan mukaan”

Oli ilo osallistua muutamien perhekuntalaisteni kera perhekirkkoon täällä Luopioisissa. Vähän minua kuitenkin laittoi ajattelemaan siihen osallistujien vähyys.

Minkä tähden ihmiset eivät nykyään enää käy kirkossa edes ”tavan mukaan” niin kuin ennen? Poikkeuksena tietenkin erityisjuhlat, juhlapyhät tai muu sellainen. Ei se ole ollenkaan huono tapa, vaikka vain ”tavan mukaan” käytäisiin kirkossa.

Raamattu kertoo, että ”Jeesuskin meni tapansa mukaan synagogaan.” (Luuk. 4: 16-3.) Myös niin, että ”älkäämme jättäkö yhteistä seurakunnan kokoustamme, niin kuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.” (Hebr. 10: 25.)

Ja edelleen: ”Poikani, kuuntele minun puhettani, kallista korvasi minun sanoilleni. Älkööt ne väistykö silmistäsi, kätke ne sydämesi sisimpään; sillä ne ovat elämä sille, joka ne löytää ja lääke koko hänen ruumiillensa.” (Snl.4:20-22)

Asta Metsomäki