Peruskoulun ensimmäisen luokan oppilailta kysellään usein uudesta repusta, opettajasta ja koulumatkasta. Välke siirsi koulun aloittamiseen kuuluvat kliseet ammattikoulumaailmaan. Tredun Hilma Laaninen pohti opiskelujen aloittamista aidon ykkösluokkalaisen tapaan. Kuulostaako tutulta?

Koulun alku ei jännittänyt

Hotelli- ja ravintola-ala tuntuu juuri oikealta ulospäin suuntautuneelle Hilma Laaniselle. – Haluaisin suuntautua tarjoilijaksi. Uskon, että siinä työssä pääsen käyttämään hyväksi sosiaalisuuttani, Laaninen miettii.

Ekaluokkalainen Hilma Laaninen aloitti syksyllä koulun rennoin mielin.

– Ei jännittänyt, Kangasalan ammattikoulussa ravintola- ja cateringalan opinnot aloittanut Laaninen vakuuttaa.

Kouluvarusteet katsottiin kuntoon – kuten kunnon ekaluokkalaisen kuuluukin – hyvissä ajoin ennen koulun alkua. Ekaluokkalaisen tärkein hankinta on usein uutuuttaan hohtava koulureppu. Laanisenkin selässä killuu täysin uusi, mustanvärinen reppu.

– Tai no ei oikeastaan uusi, vaan kaverilta saatu. Tää on ihan tällainen jumppakassi, melkein kaikilla tuntuu olevan nyt jumppakassi reppuna, Laaninen perustelee uuden reppunsa valintaa.

Puhelinta ja penaalia ei koulun alkua varten tarvinnut uusia, mutta vaatevarastoon hankittiin täydennyksiä hyvissä ajoin.

Laanisen luokalle valittiin yhteensä 20 opiskelijaa. Joukossa oli jo ennalta tuttuja kavereita, joten täysin uusien tuttavuuksien kanssa ammattikoulutaivalta ei tarvinnut aloittaa.

Ensimmäiset viikot uudessa koulussa ovat sujuneet hyvin. Uudet luokkakaverit ja opettajat tuntuvat mukavilta, ja kulkeminen uutuuttaan hohtavan oppilaitoksen käytävien sisällä on tullut jo tutuksi. Eksymistä ei enää tarvitse pelätä koulurakennuksen avarissa ja valoisissa tiloissa.

– Tunteja on opetuskeittiöllä pari kertaa viikossa, ja lisäksi harjoittelua opetusravintola Eveliinassa

Tredun Kangasalan toimipiste sijaitsee Pikkolassa.

Rohkeasti sisään. Selässä uusi reppu eli musta jumppakassi.

säännöllisesti. Perusaineille kuten matematiikalle on omat opetustilansa, Laaninen tietää jo.

Alkusyksyn Laaninen on käynyt koulussa bussilla Pälkäneeltä käsin. Koulumatkaa ei tarvinnut ennakkoon harjoitella, sillä Laaninen on viettänyt paljon aikaa Kangasalla jo aiemmin, joten paikat olivat entuudestaan hyvin tuttuja.

– Kovin monesta bussista ei tosin sovi myöhästyä. Onneksi busseja kuitenkin kulkee melko hyvin, Laaninen tuumii.

Syyskuun loppupuolella edessä oli muutto ensimmäiseen omaan kotiin Kangasalan Pikonlinnaan.

– Ei sekään juuri jännittänyt, Laaninen toteaa ekaluokkalaisen varmuudella.

Tredu Kangasala:

  • Toiminta Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan koulutuskeskuksessa alkoi 13.8.
  • Ammattiopiston 7300-neliöinen rakennus sijoittuu Kangasalan lukion ja Pikkolan yläkoulun läheisyyteen Lahdentien ja Finnentien väliin. Yhdessä lukio, yläkoulu ja ammattikoulu muodostavat Koulutuskeskus Roineeksi nimetyn kokonaisuuden.
  • Kangasalan toimipisteessä on tänä vuonna 520 opiskelijaa. Henkilökuntaa 50, josta osa työskentelee Kangasalan lisäksi muissakin toimipisteissä
  • Opintolinjat tällä hetkellä: sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, turvallisuusalan perustutkinto, rakennusalan perustutkinto, talotekniikan perustutkinto, elintarvikealan perustutkinto, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, sähkö- ja automaatioalan perustutkinto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?