Jäitä hattuun frisbeegolfin ratasuunnittelussa

18-väyläinen frisbeegolf-rata, jota on kaavailtu Kyötikkälän harjumaisemiin, luonnostellaan uusiksi vielä kertaalleen. Urheilukeskuksen pysäköintialueen ympäristössä vireillä oleva luonnonsuojelualueen laajennus aiheutti kahden väylän siirtämisen Kyötikkäläntien ylikulkusillan länsipuolelle, ja ratasuunnitelma herätti kovasanaista palautetta kaupunkilaisilta.

Kaupunginpuutarhuri Jari Järvisen mukaan työn alle otetaan nyt kolmas luonnos, jossa peliväyliä viedään pois Kirkkoharjun lakialueilta.

Aloite radan saamisesta Kyötikkälään on Järvisen mukaan tullut lajin harrastajilta, jotka ovat toivoneet peitteiseen maastoon tehtävää täysimittaista rataa.

Uusiksi meni. Kyötikkälän rata ei ole toteutumassa ainakaan tässä muodossa.

Suunnitelmissa ollut 57–58 parin rata oli hahmoteltu soveltuvaksi pro- ja amatööri-sarjojen kisoihin, mutta arvokisaradaksi haastavuus ei olisi riittänyt. Kaadettavia puita olisi kertynyt arviolta noin 230 rungon verran.

Toistaiseksi virallisimmat pelit jatkuvat Ranta-Koiviston yhdeksänväyläisellä radalla. Lisäksi pelaamaan pääsee esimerkiksi Vallitun leirikeskuksessa, ja Mäyrävuoressa sekä Sahalahden liikuntareitin maastossa on muutama asukkaiden asentama maalikori.

Kaupungin teknisessä keskuksessa otettiin aikalisä myös Suinulan urheilukentän pysäköinnin järjestämisen kanssa. Kentän käyttäjien ja Kaarinanpolulle lähtevien tienvarsipysäköinnin on koettu tukkivan Haralanharjuntietä etenkin maatalouskoneilta, mutta esitetyt pysäköintijärjestelytkään eivät miellyttäneet kaikkia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?