Ryhmiksen juhlissa jahdattiin leijonaa, edettiin köysiradalla ja paistettiin makkaraa

Leijonaa mä metsästän, leijonaa mä metsästän…

Laitikkalan ryhmiksen lokakuun perheiltaa vietettiin ryhmiksen 20-vuotisen taipaleen kunniaksi. Juhlissa oli niin mukavaa, ettei osa lapsista olisi malttanut lähteä juhlista kotiin lainkaan. Paikalla oli suurin osa tämänhetkisistä asiakasperheistä. Porukalla leikittiin leijonanmetsästystä – leijona löytyi lopulta leikkimökin alta. Ryhmisvisassa mietittiin puolestaan vastauksia kinkkisiin kysymyksiin. Takapihan köysiradalla vanhemmat etenivät sokkona köydestä kiinni pitäen. Lapset kulkivat edellä neuvoen ja varoitellen esteistä. Köysirata päättyi vesi-ilmapallojen tarkkuusammuntapisteelle.

– Lisäksi meillä oli esillä suuri syntymäpäiväkortti, johon kaikki lapset saivat painaa haluamallaan värillä sormenjälkensä muistoksi, Sari Teronen, Tuija Rustill ja Niina Tulivuo Laitikkalan ryhmiksestä kertovat yhteisvoimin.

Ohjelmanumeroiden jälkeen grillattiin yhdessä nuotiomakkaraa kentän reunalla ja nautittiin pullakahvit luistelukopin lämmössä.

– Ilta oli mukava ja lämminhenkinen, eikä osalla lapsista ollut mikään kiire lähteä kotiin, Teronen lisää.

Yhteisöllisyys näkyy

Perheiltoja on järjestetty Laitikkalassa aiemminkin.

– Perheillat ovat olleet suosittuja. On ollut mukava huomata, kuinka aktiivisesti perheet ottavat niihin osaa ja ovat aina kaikessa mukana, mitä keksitään ehdottaa, Rustill toteaa ja jatkaa, että Laitikkalassa näkyy hienosti maalainen yhdessä tekemisen asenne. Yhteistyötä tehdään luontevasti lähialueen kanssa.

Kortinmaalausta ja köysirataa.

– Alkusyksystä saimme esimerkiksi kerätä viereiseltä pellolta mansikoita lasten kanssa, naapurissa saamme käydä lehmiä tervehtimässä, ja vanhemmilta olemme saaneet apuja monenlaisissa asioissa. Talvella kyläläiset huolehtivat, että kenttä jäätyy luistelijoita varten, ja he myös huoltavat sen. Jos lunta on riittänyt, olemme päässeet lähipellolle hiihtämään. Joskus on latukone ollut puhelinsoiton päässä, Rustill listaa.

Laitikkalan ryhmiksessä on tällä hetkellä 13 lasta ja kolme varhaiskasvattajaa. Ryhmiksen tasavuosia juhlistetaan vielä myöhemmin päiväjuhlan merkeissä, johon on kutsuttu Pälkäneen muut ryhmikset ja perhepäivähoitajat.