Maalta metropoliin

Kaksi ensimmäistä viikkoa Madridin Universidad Europeassa takana. Tänä aikana olen muun muassa karannut pimeästi vuokratusta kämpästä, jäänyt suustani kiinni ranskalaisen jäätelökoneinsinöörin kanssa metrossa, shoppaillut Ikeassa uuden vuokranantajani kanssa, takellellut espanjankielen kanssa ja tutustunut yliopistooni, sekä aloittanut opintoni.

Tulen viettämään täällä Madridissa seuraavat neljä vuotta opiskellen kansainvälisiä suhteita.

 

Näin lyhyellä kokemuksella on vaikea sanoa, millaista opiskelu ulkomailla on, mutta tähän mennessä koen tämän olevan yksi elämäni parhaimmista päätöksistä.

Täällä kesä on vasta hiljalleen taittumassa syksyksi ja uudet kuviot virkistävät. Toki ulkomaille lähteminen vaatii paperityötä ja tarkkaa suunnittelua, mutta Euroopan sisällä muutot, opiskelupaikat ja muut saa hoidettua suhteellisen sukkelasti: itsellä prosessissa kesti noin kaksi viikkoa.

Melkoista mylläkkää nämä parisen viikkoa on ollutkin. Välillä metrossa matkalla kotiin havahdun ajatukseen, että tällaista minun elämäni nyt sitten on. Täysin päinvastaista kuin Pälkäneellä, mutta ehkä juuri siksi täydellistä tähän elämänvaiheeseen.

 

Kirjoittaja on kansainvälisiä suhteita Madridissa opiskeleva pälkäneläinen.

Jos et yhtään tiedä, mitä haluat tehdä tai mihin mennä lukion jälkeen, kannattaa katsella ulkomaisten yliopistojen tarjontaa. Niiden nettisivuilta saatat löytää tutkintoja, joita et tiennyt olevan olemassakaan.

Uuteen kulttuuriin tutustuminen ja uusien suhteiden luominen kansainvälisellä tasolla ovat ehdottomasti suurimpia hyötyjä ulkomailla opiskellessa.

Jos rohkeutta löytyy, ota ihmeessä selvää eri vaihtoehdoista. Kevään yhteishakuun on vielä aikaa, eikä mitään tarvitse päättää nyt heti.