Nuorten kulttuuriviikoilla riittää ohjelmaa: Kangasalla tehdään valograffiteja, pelaillaan ja tanssitaan

Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot tulevat taas. Marraskuun aikana tarjolla on runsaasti erilaista ohjelmaa pirkanmaalaisille nuorille kahdentoista teemakokonaisuuden kautta. Tarjolla on muun muassa teatteria, tanssi- ja kitaratunteja, työpajoja ja open stagea.

Kulttuuriviikkojen tavoitteena on tuoda monipuolisesti kulttuuria lähemmäs nuoria ja tehdä tutuksi nuorten parissa toimivia tahoja. Toimintaa ja tapahtumia on nuorille tarjoamassa 12 kuntaa Pirkanmaalta sekä useat muut toimijat.

Ohjelmaa Kangasalla:

  • Valograffitityöpaja. Kaksituntisessa työpajassa tutustutaan valo- ja videotaiteen mahdollisuuksiin sekä luodaan taidetta yhdessä piirto-ohjelman ja videoprojisointitekniikan avulla. Ympäri Pirkanmaata kiertävien työpajojen tuotoksista toteutetaan installaatio, jossa nuorten työpajoissa tekemät valograffitit projisoidaan Tampereella valitun rakennuksen seinälle. Osallistujia mahtuu mukaan maksimissaan 7, ovelta saapumisjärjestyksessä. Opetuksesta työpajoissa vastaavat Elina & Niko Tiainen. Kangasalan työpaja järjestetään keskiviikkona 7.11. nuorisotila Veturissa.
  • Open Stage. Nuorisotila Sentterissä vietetään nuorten omia pikkujouluja lauantaina 24.11. kello 18–22. Lava on vapaa nuorille esiintyjille tyylilajista riippumatta. Lisäksi tapahtumassa on disko ja ruokatarjoilu. Ilta on tarkoitettu yli 7-luokkalaisille.
  • Peliviikko. Kuhmalahden kirjastossa pelataan lautapelejä maanantaista perjantaihin 5.–9.11. Maanantaina ja torstaina pelaillaan kello 13–19, tiistaina, keskivikkona ja perjantaina kello 11–16
  • Tanssin taikaa. Perjantaina 9.11. kello 17.30–19 tanssitaan Kangasalan säästökeskuksen liikuntatilassa keskustassa. Luvassa on tanssiesityksiä, tanssinohjausta ja tietoiskuja eri tanssilajeista 13–17-vuotiaille.
  • Nuortenilta. Nuorisotila Parkissa vietetään nuorteniltoja lauantaina 3.11. ja 14.11. kello 18–23. Illat on tarkoitettu 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille. Seurakunnan järjestämissä illoissa on luvassa opetusta, musiikkia, iltapalaa ja hyvää seuraa.
  • Avoimet ovet. Nuorisotila Parkissa torstaisin 1.11., 8.11., 15.11., 22.11. ja 29.11. kello 15—17.30. Paikalle voi tulla tekemään läksyjä, pelaamaan biljardia, välipalalle tai vain moikkaamaan kavereita.
  • Lautapeli-illat peliviikolla. Nuorisotila Parkissa järjestetään kansainvälisellä peliviikolla kaksi lautapeli-iltaa. Pelejä pelaillaan keskiviikkona 7.11. kello 17–20 ja perjantaina 9.11. kello 14–17. Mukaan voi ottaa oman suosikkipelinsä tai tulla katsomaan nuorisotilan omaa tarjontaa. Pientä purtavaa ja juotavaa on myös tarjolla.
  • Klubi-ilta 5–7 –luokkalaisille. Nuorisotila Parkissa pidetään neljä toiminnallista iltaa 5–7-luokkalaisille perjantaisin 2.11., 9.11., 23.11. ja 30.11. kello 18.–19.20. Seurakunnan järjestämä ilta sisältää toimintaa, pelailua, opetusta jostakin henkevästä aiheesta sekä tarjoilua.