Jussi Lehtoselle myönnettiin Pro Kangasala -mitali

Hanna Laine luovuttaa Pro Kangasala -mitalin Jussi Lehtoselle. Mukana myös Lepokotisäätiön Raimo Jaatinen. Kuva: Arto Ilkka Jalonen 

Jussi Lehtonen on tuorein Pro Kangasala -mitalin saaja. Mitali myönnettiin Lehtoselle tämän eläkkeellelähtöjuhlissa Kangasalan Pirtillä sunnuntaina 14. lokakuuta. Kirjoittajana, juontajana ja matkailuoppaana tunnetun Lehtosen ura on jatkunut yli 40 vuotta Kangasalan kulttuurin ja historian vaalijana. Hän on toiminut myös Kangasalan Lepokoti-säätiön hallituksessa ja Lepokodin oppaana.

– Eläkkeelle jäätyäni keskityn kulttuurin tekemisiin vapaana yrittäjänä eri muodoissa. Uusi kirjakin voi olla tulossa, jopa useampia, Lehtonen vihjasi ennen eläkkeellelähtöjuhliaan.

Hopeasta valmistetun, kunnan vaakuna-aiheisen Pro Kangasala -mitalin myöntää kunnanhallitus. Mitali voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti kunnallisella, taloudellisella, kulttuurisella tai muulla toiminnan alalla Kangasalan kunnan hyväksi. Mitali voidaan myöntää myös erityisistä ansioista tieteen, taiteen tai liikunnan parissa.