Uotilan lisäksi viisi muutakin palkittiin Kangasalan yrittäjäjuhlassa

Joukkuepelaajat tietävät, että muilta pelaajilta saatu tunnustus on niitä makeimpia, myönsi kiitospuheessaan Kangasalan Vuoden yrittäjänä palkittu Riku-Sippo Uotila. Itsekin joukkuepelaajana Uotila kävi läpi pitkän kiitos-listan eri ihmisistä ja tahoista, joita ilman maatalousalan yrityksen pyörittäminen ei olisi mahdollista. Raikkulaista lämmitti palkinnon osoittaminen maaseudulle ja kotimaiselle alkutuotannolle.

Uotilan lisäksi palkittavina juhlalavalla kävivät myös Janne Korpinen, Minna Paananen ja Jussi Haavisto. Haavisto pokkasi yrittäjien timanttiristin ja Paananen kultaisen ansioristin pitkän yrittäjäuran johdosta. Korpista muistettiin hopeisella ansioristillä, kuten myös Ilpo Vainiota ja Kirsti Leimua, jotka eivät kuitenkaan päässeet paikalle tunnustusta noutamaan.

Juhlapuheessaan Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen kävi läpi asioita, jotka tehdyn kyselyn mukaan yrittäjiä eniten askarruttavat. Tällaisia olivat Mäkisen mukaan muun muassa Kangasalla keskustan elinvoiman kehittäminen, yritysten saavutettavuus koko Pirkanmaalla, yrittäjien sosiaaliturva ja etenkin työntekijöiden rekrytointi.

– Mitä yritykset sitten odottavat kunnilta? Että kunnissa kuunnellaan yrittäjiä ja heidät otetaan huomioon päätöksissä, joita tehdään, hän totesi.

Kaupungin ja paikallisen elinkeinoelämän yhteiselon tiivistämiseen ja toistensa kuulemiseen tarjoutui mahdollisuus juhlailtanakin, kun yrittäjille esittäytyi Kangasalan kaupungin puheenvuoron käyttänyt uuden elinkeinoyhtiön toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara.

Ammattikoulun historiaa ja nykytilannetta Kangasalla omassa puheenvuorossaan esitellyt Tredun Marjo Tommiska puolestaan kehui paikallisten yritysten yhteistyö- ja kokeiluhalukkuutta, joka onkin tullut tarpeeseen, kun ammattiopinnoissa korostetaan nyt entistä enemmän työpaikoilla tapahtuvaa koulutusta.

Kangasalan yrittäjien juhla kokosi Tredun uudenkarheaan rakennukseen noin 140 paikallista yrittäjää.