Tee joululahja Euroopan köyhimmille lapsille

Joulu alkaa Joulun Lapsesta. Tarvikkeita ja paketteja tuodaan koko ajan lisää, näyttää lähetyssihteeri Paula Eloranta.

Kokoamme jälleen kenkälaatikkopaketteja Euroopan köyhimmille lapsille Romaniaan, Moldovaan ja Viroon.

Pakkauslaatikoita ja lisäohjeita saat diakoniatyöntekijältä Virpi Kangasniemeltä p. 040 7120567 tai osoitteesta www.joulunlapsi.fi.

Toivomme, että pakkaatte laatikon valmiiksi. Palautathan laatikkosi 12.–19.11. seurakuntatalolle. Maanantaina 19.11. talkoilemme paketteja yhdessä tänne toimitetuista lahjoista LäDi -piirissä klo 13 alkaen.

Tervetuloa mukaan talkoisiin! Muistathan, että lahjan tulee olla uusi, ehjä ja mahtua kenkälaatikkoon. Karkkia ja nestemäisiä tuotteita (shampoo, saippua, hammastahna) ei saa pakettiin laittaa.

Pälkäneeltä on aiempina vuosina lähtenyt 150–200 kenkälaatikkopakettia eli todella hieno määrä jouluiloa jaettavaksi huonoissa oloissa eläville lapsille. Kiitos kaikille lahjoittajille!

 

 Pakkausohje

 1. Kenkälaatikko
Joulupaketin täytyy olla kenkälaatikon kokoinen, mutta sen voi itse päällystää tai käyttää valmiiksi päällystettyä vaihtoehtoa.

Nouda laatikkoaihio Pälkäneen seurakuntatalolta. Tee kenkälaatikkolahja tytölle tai pojalle. Valitse ikäryhmä: 2–4, 5–9 tai 10–14 vuotta.

 1. Kiva lelu 

Hanki lapselle laadukas kiva lelu, kuten nukke, jalkapallo pumpun kanssa tai pehmolelu. 

 1. Muut lahjat

Pakkaa kenkälaatikko täyteen lasta ilahduttavia tavaroita: leluja, vaatteita, koulutarvikkeita ja hygieniatarvikkeita. Kaiken tavaran tulee olla uutta ja ehjää. Älä laita teippiä valmiin lahjan ympärille.

Suositeltavaa pakattavaa

 • Kiva lelu, kuten nukke tai jalkapallo ja pumppu
 • Pipo, käsineet, villasukat
 • Ohut pitkähihainen paita
 • Piirustusvihko tai väritysvihko
 • Lyijy- ja värikynät
 • Teroitin, pyyhekumi ja penaali
 • Hammasharja (pidettävä ostopakkauksessa)
 • Palasaippua ja kampa tai hiusharja

Lisää halutessasi pakettiin vielä muuta lapselle sopivaa tavaraa, esimerkiksi hiuskoristeita, tarroja, taskulamppu tai laskin. Pakkaa laatikko täyteen.

Joulun Lapsi -paketteja varten painetaan omia lahjalaatikoita, mutta joulupaperilla päällystetty tavallinen kenkälaatikko käy yhtä hyvin. Netistä voi tulostaa paketin päälle kiinnitettävän liuskan, johon merkitään paketinsaajan ikä. Liuskoja saa myös diakoniatyöntekijöiltä.

Älä laita pakettiin

Käytettyjä tai vaurioituneita tavaroita tai vaatteita, karkkia tai suklaata, hammastahnaa, shampoota tai voiteita, sotaan, väkivaltaan, tai noituuteen viittaavia tavaroita, ruokaa tai nesteitä, särkyvää, rahaa, linkkuveitsiä tai muita teräaseita.

Ikä Paidan koko Jalkaterän pituus
 4 vuotta104-110 cm14-16 cm
 9 vuotta134-140 cm22-23 cm
 14 vuotta164-170 cm23-25 cm

 

 

 1. Rukoile
Keräykseen voi lahjoittaa valmiiksi täytetyn paketin tai yksittäisiä tavaroita.

Tärkeimpänä – rukoile lapsen puolesta, joka vastaanottaa lahjasi. Voit lisätä pakettiin myös henkilökohtaisen viestin tai kuvan.

 1. Lahjoita

Suositeltava lahjoitus yhtä kenkälaatikkolahjaa kohden on 5 euroa. Summalla katetaan mm. kenkälaatikoiden kuljetuskulut, sekä lasten osallistuminen Suuri Seikkailu -opetuslapseuskouluun.

 1. Palauta

Palautathan laatikkosi 12.–19.11. seurakuntatalolle

 

Joulun Lapsi -keräykseen lähettettyjä villasukkia, tumppuja, pipoja, kaulureita ja muita vaatteita riittää lajiteltavaksi. Virpi Kangasniemi (vasemmalla) ja Anita Lindholm valmistelevat talkoita.