Koko perhe tarvitsee tukea, kun toinen vanhemmista sairastuu psyykkisesti

Eila Rautakoski Tuike ry:stä ja Silja Lampinen FinFamista toivottavat ihmiset tervetulleiksi ensi viikon yleisötilaisuuteen. – Kannattaa lähteä rohkeasti paikalle, jos yhtään tuntuu siltä, että tilaisuuden anti voisi olla omalle perheelle sopiva, Lampinen sanoo.

Kun toinen lapsiperheen vanhemmista sairastuu psyykkisesti, koko perhe tarvitsee tukea. Perheen toisen aikuisen on hyvä pitää mielessä, että koko palettia ei tarvitse jaksaa pyörittää yksin, vaikka usein käykin niin, että ei-sairastunut vanhempi hoitaa kaikki kodin ja lasten asiat ja vielä omansakin siinä sivussa.

– Terveen puolison on syytä pitää huolta omasta jaksamisestaan. Olemme huomanneet, että hyvä keino tukea omaisten jaksamista on kokemusasiantuntijoiden antama perheneuvonta. Kokemusasiantuntijoiden apua lapsiperheille olemme käyttäneet erityisesti viime syksystä alkaen saatuamme tällaiseen hankkeeseen rahoitusta, kehittämispäällikkö Silja Lampinen Pirkanmaan Mielenterveysomaiset – FinFami ry:stä kertoo.

Tavoitteena on, että vanhemman sairaudesta huolimatta perhe voisi hyvin, ja lasten kasvuympäristö olisi mahdollisimman tavallinen.

Pälkäneen seurakuntatalossa järjestetään torstaina 15. marraskuuta kello 18–20 kaikille avoin yleisötilaisuus, jossa pureudutaan keinoihin, joilla lapsiperheitä voidaan tukea silloin, kun vanhemmalla on mielenterveysongelmia. Asiantuntijoina paikalla ovat Silja Lampinen ja FinFami ry:n kokemusasiantuntija. Paikalla on myös Suvi Saarinen Kangasalan psykiatrian poliklinikalta. Saarinen kertoo, millaista tukea lapsiperheiden on mahdollista saada Pälkäneellä ja Kangasalla. Tilaisuuden ajaksi on järjestetty lapsiparkki, jonne lapset voi jättää lastenhoitajien huomaan luennon ajaksi.

Yleisötilaisuuden järjestävät yhteistyössä Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry, Pälkäneen seurakunta, Pälkäneen Mielenterveysyhdistys Tuike ry ja Kangasalan kaupunki.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.