Merkillisiä lastenvaatteita

Toiset arvostavat lastenvaatteissa tiettyä merkkiä, toiset hankkivat vaatteet sieltä, mistä halvimmalla saavat. Kirpputoreista on tullut salonkikelpoisia paikkoja lastenvaatehankintoihin, ja myös kotimaisia lastenvaatteita on nykyisin markkinoilla paljon. Tori.fi:n hakutilastojen mukaan Molo ja kotimainen Gugguu ovat tänä vuonna suosituimpia lastenvaatemerkkejä. Kestosuosikki Polarn O. Pyret on kolmantena. Tori.fi:n haetuimpiin lastenvaatemerkkeihin kuuluvat vuodesta toiseen myös Reima, Viking ja Marimekko. Välke piipahti Kangasalla järjestetyssä Silverjunglen Pop up -myymälässä kysymässä äideiltä, millaisia asioita he lastenvaatteissa arvostavat.

Tamperelainen Miia Lystimäki etsiskeli Silverjunglen Pop Up -myynnistä vaatteita 3-vuotiaalle Atelle ja 1,5-vuotiaalle Aatulle. – Hankin pojille vaatetta tosi vaihtelevasti eri kaupoista ja myös kirppiksiltä. Arvostan hyvälaatuisia ja sen myötä toivottavasti pitkäikäisiä vaatteita. Kotimaisia eko-merkittyjä vaatteita tykkään hankkia myös. Usein ostan esikoiselle jonkin vaatteen sillä ajatuksella, että sen pystyy myöhemmin kierrättämään kuopukselle. Mitään mielimerkkiä minulla ei sen kummemmin ole. En olisi valmis jonottamaan tuntikaupalla jonkin tietyn vaatemerkin myynneissä, Lystimäki sanoo.
Kangasalalainen Minna Pajula järjesti 5.–10. marraskuuta Silverjunglen Pop Up-myymälän Pikkolaan entisen Pikon Kirppiksen tiloihin. Sahalahdella asuva Anita Tuomisto huomasi tiedon vaatemyynnistä Facebookin kautta. 11-vuotiaan Oonan, 8-vuotiaan Roosan, 6-vuotiaan Iinan ja 3-vuotiaan Miisan äiti ostaa lapsilleen usein vaatetta kirpputoreilta ja alennusmyynneistä. – Minulla ei ole lastenvaatteissa mitään mielimerkkiä. Vähän sen mukaan hankin vaatetta, mistä edullisesti niitä löydän. En ole siis lastenvaatteista kovin tarkka, mutta toki hankin vaatetta, joka on kestävän oloista, Tuomisto tuumaa.