Vauhdikkaita poikia valkokankaalla – Olavi Virta, Risto Reipas ja Johnny English tähtinä Filmipyörän marraskuun kiertueella

”Hopeinen kuu luo merelle siltaa…” on liki koodattu jokaisen suomalaisen selkäytimeen melkeinpä iästä riippumatta. Laulaja Olavi Virran elämään mahtui ymmärrettävästi kuitenkin paljon muutakin – jota Timo Koivusalon Olavi Virta -draamaelokuvassa käydään läpi. Pääosissa nähdään Lauri Tilkanen ja Malla Malmivaara.

Nalle Puh ja Risto Reipas kohtaavat, kun Risto on kasvanut aikuiseksi.

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörän marraskuun ohjelmistossa Virta on kuitenkin vain osa laajempaa kokonaisuutta. Valkokankaalle kipuaa myös uusimmalla elokuvallaan koominen salainen agentti Johnny English, jota esittää Mr. Beanina tunnettu Rowan Atkinson. Johnny English iskee jälleen tuo kömpelöhkön agentin takaisin eläkepäiviltä hakkerin kimppuun.

Lisäksi yhteiskoulun auditoriossa pääsee tutustumaan Puolen hehtaarin metsän väkeen koko perheen elokuvassa Risto Reipas ja Nalle Puh. Nyt aikuiseksi varttunut Risto Reipas on pinteessä ja hänen lapsuuden ystäviensä tehtävä on matkustaa ihmisten maailmaan auttamaan. Suomeksi puhutun version ääninä kuullaan muun muassa Jarmo Koskea ja Paavo Kerosuota.

Filmipyörä valtaa yhteiskoulun auditorion valkokankaan perjantaista sunnuntaihin. Lisätietoja esiintymisajoista  Filmipyörän Facebook-sivuilta.

Joulukuussa itsenäisyyspäivästä alkavalle kiertueelle on jo varattu Freddie Mercury – eli Queen-elokuva Bohemian Rhapsody – sekä kotimaiset draamat Oma maa ja Hölmö nuori sydän.

Johnny Englishin apu on jälleen tarpeen, vaikka moderni teknologia ei salaisen agentin mieleen oikein olekaan.