Ideoita Kangasalan kauppahallista

Kangasalan keskustan torille on suunnitteilla lähiruuan ja -tuotteiden nykyistä paremman, ympärivuotisen saatavuuden, hyödyntämisen, menekin ja tuotannonkin edistämiseksi erittäin tervetullut, pienoinen kauppahalli.

Kokemustenkin kerryttämiseksi kauppahallitoiminta käynnistettäköön vuoden 2019 alussa pienimuotoisena kertakuisin keskuskirjaston vieressä, Kangasala-talon Galleria-salissa!

Kansalaisten sopii kehitellä tuolle puodille mieluusti paikallinen, leikkimielinen nimi, mikä etäämpääkin ostoksille houkuttaisi. Pysyvämmäksi tarkoitettu, laajennuskelpoinen halli rakennettakoon lähimetsien laadukkaasta puutavarasta, lähitienoon rakentajain toimin! Metsien omistajat vois jo ryhtyä soveliaita tukkipuita tutkailemaan.

Hallin ulko- ja sisänäöstä järjestettäköön paikallinen ja valtakunnallinenkin kisa. Jos tuloksena monin tavoin verraton luomus löydetään ja todeksi tehdään, siitä voisi vaikka monistettava vientituotekin tulla.

Ideointimielin ehdotankin: uljas uudisrakennus voisi olla esimerkiksi mummonmökin ja piparkakkutalon yhdistelmä.

Mikko Kiio