Terveisiä tulevaisuuteen – aikakapseli upotettiin automuseon terassin perustukseen

Aikakapseli ja vasemmalta Pauliina Suutarinen, Leila Suutarinen, Päivi Kuusivaara, Heikki Mäenpää, Pentti Kallionpää, Kari Rajala ( Rakennus Luukila Oy),
ja Pertti Luukila (Rakennus Luukila Oy). Kuva: Arto Reinikainen

”Tällä aikakapselilla haluamme lähettää terveiset tulevaisuuteen Vehoniemen Automuseolta ja sen Ystäviltä, joiden avustuksella Vehoniemen Automuseo pystyy rakentamaan yhteisen olohuoneen. Aikakapselin ovat muuranneet Automuseon Pauliina Suutarinen ja BusinessKangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara uuden katetun terassin perustuksen yhteyteen.”

Näillä sanoilla alkaa kirje, joka muurattiin tiistaina Vehoniemen Automuseon uuden katetun terassin perustukseen.

– Automuseorakennus on jo 36 vuotta vanha ja peruskorjauksen tarpeessa. Niinpä meille syntyi unelma ulkoterassin kattamisesta ja uuden ulkoterassin rakentamisesta Roineen puoleiseen rinteeseen. Samalla kahvio-, keittiö- ja saniteettitilat saneerataan sekä ulkokatto, rännit ja lämmitysjärjestelmä uusitaan, Leila Suutarinen automuseolta kertoo.

Projektin pääsuunnittelijana on toiminut Team Danielsson. Unelma rahoitetaan muun muassa joukkorahoituskampanjan, EU- ja lainarahoituksen sekä yksityisen rahoituksen avulla.

– Joukkorahoituskampanja on edennyt hyvin, mutta tulemme jatkamaan kampanjaa keväälle, jotta pystyisimme myös lämpöeristämään museorakennuksen, Suutarinen kertoo.

Maanrakennustyöt alkoivat automuseolla marraskuun alkupuolella. Rakennustöistä huolimatta museo ja kahvio joulupuoteineen palvelevat normaalisti 16. joulukuuta asti.

BusinessKangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara muuraamassa. Kuva: Arto Reinikainen
Pauliina Suutarinen muuraamassa. Kuva: Arto Reinikainen