Kirsi Urkko, Seppo Rinne ja Tero Ahlqvist keräsivät eniten ääniä koko seurakunnasta

Pälkäneen emäseurakunnassa ja Luopioisten kappelissa äänestettiin seurakuntavaalissa pääosin omia ehdokkaita.

Emäseurakunnan äänistä 48 eli 1,7 prosenttia meni kappeliseurakunnan ehdokkaille. Tero Ahlqvist ja Seppo Rinne keräsivät molemmat 11 ääntä Pälkäneen puolelta, Esko Peltonen kuusi, Henri Lehtola viisi ja Johanna Kankaristo sekä Paula Suksia neljä. Myös muut kappeliseurakunnan ehdokkaat Liisa Mäkistä ja Tapani Kittelää lukuun ottamatta saivat emäseurakunnan ääniä.

Kappeliseurakunnan puolelta annettiin 22 ääntä (1,66 prosenttia) emäseurakunnan ehdokkaille. Pälkäneen ehdokkaista suosituin Luopioisissa oli seurakuntavaalin ääniharava Kirsi Urkko, joka sai kuusi ääntä. Matti Aaltonen sai kolme luopioislaisten ääntä, Leena Eerola, Senni Nissilä ja Katri Saarinen kaksi. Yksittäisen äänen kappelin puolelta saivat Taina Aspila, Terhi Hölsä, Antti Järvinen, Tiina Kokkola, Jukka Lehto, Jukka Ollikkala ja Jaakko Simola.

Luopioisten kappeliseurakunnan alueella äänestettiin hieman vilkkaammin kuin Pälkäneen emäseurakunnan alueella. Luopioislaisista 30,4 käytti äänioikeuttaan. Pälkäneen puolella äänestysprosentti oli 27,3 ja koko seurakunnassa 27,7.

Kappeliseurakunnassa äänestettiin vilkkaasti ennakkoon: ennakkoäänestysprosentti Luopioisissa kohosi 23,4:ään. Pälkäneellä ennakkoon äänesti 15,9 prosenttia äänioikeutetuista.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.