Uudesta eritasoliittymästä esittelytilaisuus

Lamminrahkan eritasoliittymän rakentamisjärjestelyiden tiimoilta pidetään esittelytilaisuus ensi viikon tiistaina Pitkäjärven koululla. Rakentaminen tulee vaikuttamaan valtatie 12:n liikenteen sujuvuuteen Kangasalan ja Tampereen rajan tuntumassa Vatialan ja Leinolan liittymien välillä. Eritasoliittymän rakennustyöt alkavat marras-joulukuun vaihteessa ja valmistuvat kokonaisuudessaan vuoden 2020 syksyllä.

Rakennushanke sisältää Lamminrahkan uuden alueen edellyttämän eritasoliittymän rakentamisen ja siihen liittyvien valtatien ramppien rakentamisen. Eritasoliittymän risteyssillan lisäksi rakennetaan kaksi uutta alikulkukäytävää valtatie 12:lle. Samalla valtatietä parannetaan noin 1,5 kilometrin matkalla muun muassa leventämällä nykyistä tietä eritasoliittymän alueella ja rakentamalla melusuojaus Kiveliön kohdalle.

Merkittävä osa eritasoliittymän ramppien rakentamiseen tarvittavasta louhemateriaalista tuodaan Sulkavuoren keskuspuhdistamon rakennustyömaalta.

Töiden aikana valtatie 12:lla on työmaan kohdalla alennetut nopeusrajoitukset, ja tarvittaessa liikenne siirretään väliaikaisille kiertoteille eri työvaiheiden tarpeiden mukaisesti.

Eritasoliittymän pääurakoitsija on Destia Oy ja rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll Finland Oy.

Hahmotelma Lamminrahkan tulevasta eritasoliittymästä.

Hankkeen urakkahinta on noin 5,3 miljoonaa euroa. Eritasoliittymän kokonaiskustannusten suunnitteluvaihe mukaan lukien arvioidaan olevan noin 6,5 miljoonaa euroa. Tampereen ja Kangasalan kaupungit maksavat pääosan hankkeen kustannuksista. ELY-keskus on osallistunut hankkeen suunnittelukustannuksiin noin 100 000 eurolla.

Pitkäjärvellä kello 17–19 pidettävän tilaisuuden tarkoituksena on kertoa hankkeen alustavasta aikataulusta, töiden etenemisestä ja työnaikaisista liikennejärjestelyistä sekä vastata kysymyksiin hankkeesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?