Lepokodilla Maarit Tyrkkö ja harvinainen elokuva Kekkosen viimeisestä valtiovierailusta Neuvostoliittoon

Yhteistyössä toimittaja ja presidentti.

Presidentti Urho Kekkosen viimeinen valtiovierailu Neuvostoliittoon tapahtui marraskuun puolivälissä 1980. Toimittaja, tietokirjailija Maarit Tyrkkö saapuu Kangasalan Lepokodille näyttämään neuvostoliittolaisten tekemän elokuvan tästä vierailusta. Elokuva on UKK-arkistosta, se kestää 20 minuuttia ja siinä on suomenkielinen selostus. Lisäksi Tyrkkö kertoo keskusteluista, joita hän kävi presidentin kanssa matkan jälkeen – ja joita hän kuvaa kirjassaan ”Presidentti ja toimittaja” (WSOY 2016).

Pääsymaksuton tilaisuus järjestetään sunnuntaina 25. marraskuuta kello 14 Kangasalan Lepokodilla, Ruutanantie 26, ja sen järjestää Suomi-Venäjä-Seuran Kangasalan osasto.