Suoraman koululle sisäilmaremonttia – Kangasalan suurimman alakoulun lattiarakenteissa kosteutta

Kangasalalaisen Suoraman koulun ensimmäisessä kerroksessa ja osassa toista kerrosta tehtyjen kuntotutkimusten perusteella koulun lattia- ja ulkoseinärakenteita joudutaan remontoimaan.

Koulussa sisäilmaoireiden vuoksi tehdyissä kuntotutkimuksissa on todettu paikoin kohonnutta kosteutta lattiarakenteessa. Näillä alueilla lattian pintamateriaalina olevan muovimaton alla havaittiin viitteitä vaurioista. Myös sisäilmamittauksissa todettiin yhdisteitä, jotka viittaavat lattian pintamateriaalien vaurioihin.

Ensimmäisessä kerroksessa todettiin lisäksi ulkoseinän eristeissä paikoin mikrobikasvua, ja merkkiainekokeiden perusteella eristetilasta on ilmayhteys sisäilmaan. Lisäksi tiloissa todettiin muun muassa ajoittaista lämpötilan nousua ja pölykertymää sekä mahdollisia mineraalivillakuitulähteitä.

Kaupungin sisäilmatyöryhmän mukaan lopullisten tutkimustulosten valmistuttua tehdään arvio tilojen käyttäjien altistumisolosuhteista ja terveysvaikutuksista.

Suoraman koulu on Kangasalan suurin alakoulu, jossa on yli 500 oppilasta. Koulun mittava peruskorjaus- ja laajennusurakka valmistui vuonna 2014.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?