Aitoo otti joulukuun vastaan yhdessä laulaen

Joulun avauksen ohjelmassa oli lättyjen- ja makkaranpaistoa, joulukokko ja joululaulujen laulamista.
Joulun avauksen ohjelmassa oli lättyjen- ja makkaranpaistoa, joulukokko ja joululaulujen laulamista.

Aitoo-Kaukkala Kyläyhdistys järjesti lauantaina laivarannassa koko perheen joulun avauksen, johon osallistui viitisenkymmentä juhlijaa. Ohjelmassa oli lättyjen- ja makkaranpaistoa, joulukokko, joululaulujen laulamista ja Elina Grönvallin rakentama tunnelmallinen joulukertomusten maailma lapsille ja joulumielisille. Grönvall on vetänyt tämän syksyn lapsille satuhetkiä Aitoon lainausasemalla, ja tälle toiminnalle on tiedossa jatkoa myös ensi keväänä.

Kyläyhdistyksen vuosi on ollut täynnä reipasta toimintaa; uusittiin Kouvalanjärven uimalaituri, siistittiin kylän keskustaa, hoidettiin lippulinnaa ja sen ympäristöä, vuokrattiin aktiivisesti Kankahovia kokouksiin ja juhliin sekä järjestettiin kaikille avoimet juhannusjuhlat, venetsialaiset ja joulukauden avajaiset. Kesällä ryhdyttiin kokoamaan Kaukkalan kyläkirjaa sen talojen ja kyläläisten elämästä. Tarkoitus on julkaista ensi vuonna muistot kirjaksi ja kyläkartaksi sekä järjestää vanhojen valokuvien näyttely. Tähän projektiin olemme saaneet nykyisten ja entisten kaukkalalaisten lisäksi hyvin muitakin mukaan, esimerkiksi Hauho-seuran ja kirjaston. Talven aikana työ täydentyy vielä monilla haastatteluilla ja vanhoilla kertomuksilla.

Paula Syväniemi

AiKa ry:n puheenjohtaja

 

Pieni salaisuus

Älä sulje oveasi

joulutontulta!

Tontulla on tuomisina

paljon iloa.

Anna tontun sytyttää

se pieni kynttilä!

Silloin siitä joka soppeen

hehkuu lämpöä.

Kuuntele, kun joulutonttu

korvaan kuiskuttaa!

Sitä pientä salaisuutta

kertoa ei saa.

– Ester Ahokainen –