Eläinten joulukulkue aloittaa joulurauhan ajan lemmikeille ja luonnoneläimille

Eläinten joulurauha julistetaan keskiviikkona Valkeakoskella.
Martti-kanadanhanhi ja Perttu-ruotsinsiniankka olivat kuluneena syksynä eläinsuojeluyhdistyksen hoidettavina.

Vuosittainen Valkeakosken seudun eläinsuojeluyhdistyksen järjestämä joulukulkue on luonnon ja eläinten ystävät yli kuntarajojen yhdistävä tapahtuma. Osallistujat kokoontuvat aluksi Valkeakosken kaupungintalolle keskiviikkona 19. joulukuuta kello 18. Tästä lähdetään kulkueena kohti keskustaa. Kulkueeseen on tervetullut lemmikin kanssa tai ilman. Heijastimet ja lyhdyt kannattaa ottaa mukaan. Kulkuetta turvaavat Valkeakosken poliisi ja Onkkaalan VPK.

Viime vuonna lähes 250 ihmistä lemmikkeineen koonnut tunnelmallinen tapahtuma päättyy Koiton aukiolle, jossa eläinten joulurauha julistetaan. Lemmikeille on luvassa pieniä herkkuja ja heidän ihmisilleen glögiä ja pipareita. Jaossa on SEY Suomen eläinsuojeluyhdistyksen Eläinten ystävä -lehtiä, ja pikkurahalla voi halutessaan ostaa Valkeakosken eläinsuojeluyhdistyksen kannatustuotteita pukinkonttiin.