Joulutulet, -tori ja -laulajaiset – jouluiset tapahtumat kokosivat väkeä

Syrjänharjun joulutulet keräsivät runsaasti väkeä nauttimaan metsän tunnelmasta. Kuva: Hannu Söderholm.

– Nämä tapahtumat tuovat lisäarvoa mökkeilyyn, Pälkäneveden rannalta pari vuotta sitten kesäpaikan hankkineet helsinkiläiset Marjut Tick ja Juha Rinne kertoivat.

Pariskunta tuli lauantai-iltapäivänä varta vasten Nuijantalolle kuuntelemaan Hyvät naiset ja herrat -yhtyettä.

– Nuijantalo on meille ennestään tuttu, täällä on kiva käydä kahvilla.

Kangasalta Fiinaan vaateostoksille tulleet Anita Heikkola, Tuula Silén ja Taija Näsi poikkesivat myös Nuijalla nauttimassa kahvilan antimia.

– Jäimmekin sitten torille ja tänne Nuijalle, kun näimme, että täällä tapahtuu. Täällä on ihana miljöö, naiset kertoivat.

Partiolippukunta Kostian Kahlaajat ry:n ja Lions Club Pälkäneen yhteistyössä järjestämä joulutoritapahtuma keräsi seurakuntatalolle ja tapahtumatorille satoja kävijöitä.

Heikkola osti torilta pipon ja kehui, että myynnissä oli paljon kaunista tavaraa. Myös Spirraalista löytyi lahja pukinkonttiin.

Kaikkiaan Pälkäneen joulutori kokosi satoja ihmisiä nauttimaan joulun odotuksen tunnelmasta. Joulutorin järjestivät tänä vuonna Partiolippukunta Kostian Kahlaajat ry ja Lions Club Pälkäne. Torilla puuroannoksia jakaneet Pälkäneen Soroptimistit kertoivat, että annoksia tarjoiltiin lähes 300 kävijälle.

– Torimyyjiä oli mukana 30 ja kyllä he lupailivat tulla ensi vuonnakin, Lions Clubin edustajana tapahtuman markkinointia hoitanut Tuomas Sihvola kertoi.

Nuijantalon joululaulajaiset järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Lämmintunnelmainen tapahtuma kerännee jatkossa enemmänkin yleisöä.

Illan hämärtyessä väki kokoontui Syrjänharjulle, jossa joulutulet paloivat perinteiseen tapaan. Pälkäneen Reserviupseerien ja Aliupseerien sekä seurakunnan yhteinen tilaisuus loi valoisan tunnelman joulukuiseen metsään.