Sappeen Majatalo odottaa vilkasta talvikautta

 

Lotta Heinonen sanoo, ettei kahvilan tuotteita pääse moittimaan hintaviksi.

Sappeen Majatalon vetäjät Lotta ja Janne Heinonen odottavat jo innokkaasti alkavaa talvikautta.

–Pääsimme avaamaan tämän paikan maaliskuussa viime keväänä, jolloin talvikausi oli jo lopuillaan. Nyt meillä on edessä ensimmäinen kokonainen talvikausi, Heinoset sanovat viitaten oman yrityksensä vasta lyhyeen toiminta-aikaan.

Yrittäjäpari lataa odotuksia talven lumille, mutta katsoo samalla myös hyvillä mielin taaksepäin.

–Tyytyväisiä olemme olleet. Asiakkailta on tullut myönteistä palautetta.

Majatalon huoneissa pääsee yöpymään edullisemmin, kahvilassakin pullakahvin hinta on sellainen, ettei sitä Lotta Heinosen sanoin pääse kalliiksi moittimaan. Yksittäisenä tuotteena grilliburger on noussut asiakkaiden suosikiksi. Sen menestyksen salaisuus perustuu tekijöiden mukaan hyviin raaka-aineisiin grillauksen ohella.

 

Kannatti pitää auki syksylläkin

Kesällä yhteensä yhdeksän viikon ajan kestäneet Sappeen Ratsutilan ratsastusleirit pitivät Majatalon isäntäväen kiireisenä, kun leiriläiset yöpyivät Majatalossa ja poikkesivat kahvilassa. Lähiseudun mökkiläiset kävivät ostamassa peruselintarvikkeita ja kotiin unohtuneita välttämättömyyksiä kuten hammastahnaa ja wc-paperia. Moottoripyöräilijöitä seisahtui pitämään kahvitaukoa.

Yksi näkyvä merkki tauko- ja ostospaikan suosiosta on se, että Majatalon yrittäjät joutuivat raivaamaan tontille lisää tilaa pysäköintialueelle.

–Mahtuu nyt isompikin porukka kerralla, Janne Heinonen vahvistaa.

Kun kesäkausi päättyi, Heinoset aprikoivat, laittaisivatko kahvilan kokonaan kiinni hiljaisempien syyskuukausien ajaksi.

–Ei olisi kannattanut pitää kiinni. Täällä on käynyt enemmänkin ihmisiä kuin ajattelimme. Vaki-ihmisiä tulee viikoittain.

 

Palvelut sovitetaan asiakkaiden tarpeisiin

Joulun aikaa yrittäjät ovat suunnitelleet niin, että aattona kahvila on kiinni, mutta seuraavana päivänä jo taas avoinna. Varsinainen majatalon puoli on jouluksi varattu isolle seurueelle, johon kuuluu saman suvun jäseniä useassa sukupolvessa.

–He tulevat tänne omien ruokien kanssa ja käyttävät talon keittiötä. Kuusen nostan sisään koristeltavaksi, Janne Heinonen kertoo.

Majatalon jouluvaraus on yksi esimerkki joustavasta palvelusta, jota Heinoset räätälöivät yksilöllisesti asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Majatalo on palvellut hyvin aikuisten ja lasten syntymäpäiväjuhlien pitopaikkana ja pikkujoulujen juhlatilana. Bänditreenejäkin siellä on pidetty.

Yksi ryhmä tilasi kahvilaan aamiaiskattauksen kahvineen ja croissanteineen. Jonkin verran yrittäjät ovat tehneet myös tilausruokia pienehköille ryhmille.

–Aika joustavasti tehdään, jos vain aika riittää. Tosin emme voi hoitaa pitopalvelua isoihin juhliin, täydentää Janne Heinonen, joka tekee yrityksessä töitä kahdestaan vaimonsa kanssa.