Muistetaan joulunsanoma

Löysin pienen paperilapun muutaman vuoden takaa. Siihen on kirjoitettu juuri hiljattain kirjoittamaan oppineen lapsen käsialalla seuraava teksti.

 

Rentoudu ja lue Joulu evankeliumi.

Joulurauhaa! (huutomerkin paikalla on sydän)

Kääntöpuolelle oli piirretty joulutähti.

 

Ajattelin, että olkoon tämä minun mottoni tänä jouluna.

Tämä pieni paperilappunen viestii minulle keskeneräisyydestä. Muistan pienen tytön rakkaudella tekemän ja keskeneräiseksi jääneen mummulle ja papalle tarkoitetun joulukalenterin. Näitä viisaita ajatuksia, kehotuksia ja piirustuksia oli monta valmiina, kuten myös isonkokoinen taustakartonki oli valmiina.

Tämä löytämäni teksti oli mitä ilmeisemmin tarkoitettu 24:nnen päivän kohdalle.

Me touhuamme, siivoamme ja valmistamme tulevaa joulua ja kannamme paineita saadaksemme kaiken valmiiksi. Myös läheisten, sukulaisten ja ystävien joulutervehdyksistä ynnä muista kannamme huolta.

Mutta kun ne eivät olekaan joulussa se pääasia. Vaan se, että me kelpaamme Jumalalle juuri sellaisina kuin olemme.  Keskeneräisinäkin Jumala hyväksyy meidät.

Saamme tänä jouluna kiittää häntä, kaikkivaltiasta Jumalaa suurimmasta ja kallisarvoisimmasta lahjasta, mitä maa päällään kantaa. Jeesuksesta ja hänen kauttaan syntien anteeksi antamuksesta ja iankaikkisesta elämästä.

Siis rentoudu ja lue jouluevankeliumi. Joulurauhaa.

Asta Metsomäki

Kuhmalahden helluntaiseurakunta