Balettiopiston oppilaat näyttivät rakkautensa tanssiin

Joulumarkkinoilla baletista Talvinen taikametsä. Kuvat: Onneli Karppelin

Kangasalan ja Tampereen balettiopiston syyskausi huipentui joulunäytöksiin Tampereen steinerkoulun Aurora-salissa.

Balettiopiston syksyn teemana oli osallistaminen. Stories – Minun tarinani -teoksessa teini-ikäiset ja nuoret aikuisoppilaat saivat kertoa ääneen omasta suhteestaan tanssiin ja elämään.  He viestivät, miten tanssi on muuttanut heidän elämäänsä.

– Nuoret todellakin osasivat kertoa teoksessa ajatuksensa, pelkonsa ja rakkautensa tanssiin. Huikea ja syvällinen esitys, kiittelee balettiopiston rehtori Desirée Cheremeteff.

Feeling Good. Stories – Minun tarinani. Miriam Shange.

 

Balettiopiston oppilailla ei ole kaikilla samaa yhteistä puhuttua kieltä, mutta kommunikointi sujuu perinteikkäästi tanssin avulla.

Pienten lasten esittämä Talvinen taikametsä yhdisteli satubalettia, klassista balettia ja karakteeritanssia.

Lasten jazz-, nyky- ja katutanssiesityksissä nähtiin oppilaiden luovuutta.

Rehtori Cheremeteff sanoo, että tanssilajien tekniikat ja oppiminen tulevat esiin juuri näytöksissä, aivan kuten urheilijoilla kilpailussa. Elokuusta asti harjoitellut kuviot ja halu esiintyä näkyivät lavalla.

– Samana päivänä kolme kenraalia ja kolme esitystä! Ohjaajilta ja tekniikalta on vaadittu todellista sitkeyttä, kun päivä venyi 14-tuntiseksi. Valmistelutöitä tehtiin edellisenä yönä vielä kolmelta.

– Tanssi pitää edelleen pintansa muuttuvassa maailmassa. Tässäkin näytöksessä yhdistyivät upeasti tanssi-, musiikki-, teatteri-, sana- ja kuvataide, Cheremeteff summaa.