Sappeen uudet hybriditykit tehokkaina

Sappeen lumetus on edennyt mallikkaasti. Pian pääsee laskemaan kaikilla rinteillä. Kausikortteja on myyty 12000 kappaletta.

Sappeen matkailukeskuksessa on nyt kymmenen rinnettä auki.

Uudet hybriditykit sekä perinteiset lumitykit lumettavat rinteitä niin tehokkaasti, että pian voidaan laskea kaikilla 13 rinteellä.

Family Park (Hupsis, Rossi, Funslope ja Somparinne) on kokonaisuudessaan auki sekä neljä muuta rinnettä ovat olleet avoinna jo hetken. Nyt viikonloppuna avataan myös Mutkamäki ja Alppiseikkailu. Sappeen Iso-Streetillä on parkkilaskijoille avoinna muutama hyppyri sekä reilejä.

Viimeisimpänä avautuvat Kamminrinne ja Kallenrinne.

Rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen kertoo, että Kallenrinteen Mini-Street sekä Crossrata vaativat paljon lunta ja avautuvat viimeisempinä.

– Lumetuksen etenemisessä mennään aika keskiarvossa. Yleensä Sappee avataan joulukuun alussa ja lumetus saadaan päätökseen tammikuun alkupuolella. Niin nytkin.

Uusi tykkilinjasto

Sappee hankki täksi kaudeksi uuden automatisoidun hybriditykkilinjaston, joka on kiinteästi asennettu rinteeseen. Uutta on myös pumppaamo ja kompressorikeskus. Puurusen mukaan uudet tykit vaativat lisää tehoja keskuskompressorilta.

– Kyllä uudet tykit ovat nopeuttaneet lumetusta. Kiinteä tykkilinja vaatii vähemmän työtä kuin perinteinen toimintapa tykkien siirtelyineen. Automatisoitu linjasto mahdollistaa sen, että lumen tekoa voidaan automatisoida ja lyhyetkin lumetusjaksot voidaan käyttää tehokkaammin.

Sappeen tämän kauden kausikorttimyyntitavoite oli niinkin hurja kuin 13 777.  Matkailukeskus myi tälle talvelle noin 12 000 kausikorttia. Vaikka viime vuoden huippuluvusta (17 000) hieman jäätiinkin, Puurunen on erittäin tyytyväinen tulokseen.

Tämän kauden kampanjan aikana ostetut kausikortit maksoivat 120–140 euroa, kun niiden normaalihinta on 540 euroa.

Kausikorttikampanja oli odotettu jatkumo. sillä edellisen kauden kampanja poiki huipputalven ja Vuoden hiihtokeskus -palkinnon.

Venäläisten määrä on Puurusen mukaan vakiintunut. Loppiaisen tienoilla Sappeessa on joitakin satoja venäläisiä.

Onko Tampereen Mustavuoren kiinniolo näkynyt Sappeessa?

– Ei se näy meidän toiminnassamme millään tavalla. Pitkässä juoksussa olisi tietysti hienoa, että kaupunkien lähellä olisi rinnetoimintaa, ja pääseehän Tampereella nytkin laskemaan, Puurunen viittaa Hervannan aukioloon.

Murtomaahiihtolatuja ei Sappeessa vielä ole, sillä luonnonlumiladut vaativat hieman lisää lunta.