Nuoret kävivät tutustumassa hirvijahtiin

Vierailijat ja metsämiehet yhteiskuvassa jahtimajan edessä.

Joulua edeltävällä viikolla Kuhmalahden kirkonkylän hirvimiehillä oli nuoria jahtivieraita. Ryhmä Aitoon koulutuskeskuksen opiskelijoita oli tutustumassa hirvenmetsästykseen. Ryhmän vetäjänä toimi hirviseurueemme jäsen, koulutuskeskuksessa ohjaajana toimiva Lasse Peltola. Aitoon koulutuskeskuksen ryhmällä oli Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) tukema ulkoilupäivä teemalla ”Luonto kuntouttaa”. Hanketyöntekijä Riikka Juutinen oli huoltajana mukana. Juutinen kertoi, että Laipanmaan metsäalue tarjoaa monia hankkeeseen sopivia tutustumis- ja retkikohteita.

Aamun kahvittelu venyi tavanomaista jahtipäivää pidemmäksi, kun tutustuttiin jahtimajaan ja metsästysasioihin. Maastoon lähdettäessä vieraat jaettiin kahteen ajoryhmään, joita vetivät jahtivoutimme Jukka Rantanen sekä Lasse Peltola. Parin kilometrin reitillä nähtiin muutamia hirvenjälkiä, mutta ne johtivat passiketjun sivuille, joten saalista ei nähty eikä saatu. Mutta se ei tuntunut vieraita harmittavan.

Tapahtuma sellaisenaankin oli aivan jotain muuta kuin koulun penkillä istuminen. Iloisina palattiin majalle makkaranpaistoon. Kun koulutuskeskuksessa oli iltapäivän lopulla vielä joulunalustapahtuma, vieraat eivät enää ehtineet uudelleen metsään. Mutta he lupasivat tulla toistekin, jos kutsutaan. Ja miksei kutsuttaisi?

Markku Rauhalahti

 

Maastoretken jälkeen pojilla riitti vielä energiaa pelleillä jahtitornissa.