Putinin Venäjän kirjeenvaihtajan silmin

Marja Manninen kertoo Kangasalan Lepokodilla, miltä Putinin Venäjä näyttää kirjeenvaihtajan silmin – nyt eläkeläisenä, ei enää Ylen edustajana.

Marja Manninen kertoo sunnuntaina 20. tammikuuta klo 14 Kangasalan Lepokodilla, miltä Putinin Venäjä näyttää kirjeenvaihtajan silmin – nyt eläkeläisenä, ei enää Ylen edustajana.

Marja Manninen on ollut pari vuotta eläkkeellä Ylestä, mutta työskenteli sitä ennen viisi vuotta Moskovan kirjeenvaihtajana ja vielä vuoden Venäjään erikoistuneena ulkomaantoimittajana.

Valtiotieteen maisteri Manninen on pitkän linjan toimittaja, ja 43 vuoden työuraan mahtuu muun muassa aluetoimittajan työtä Ylen Kouvolan aluetoimituksessa, toimittajan työtä Ruotsin radion suomenkielisessä toimituksessa, Ajankohtaista kakkosta ja tv-uutisia. Lappeenrannassa hän työskenteli 20 vuotta, ensin tv-uutisten Kaakkois-Suomen ja sittemmin Suomen lähialueiden aluetoimittajana.

”Venäjä tuli elämääni sattumalta, kun muutin Lappeenrantaan juuri ennen Neuvostoliiton romahdusta”, kertoo Marja Manninen. ”Työmatkat rajan taakse alkoivat ihan luonnostaan ja samalla oli pakko alkaa opiskella venäjää.”

Tilaisuuden järjestää SVS Kangasala. Marja Mannisen esityksen jälkeen on perinteiseen tapaan tarjolla venäläinen teehuone.