Pälkäneen ensimmäinen pakettiautomaatti aloittaa Rautajärvellä

Automaatti on sijoitettu entisen kyläkaupan eteistilaan, jonne kuljetaan Kahvila EloTähkän kautta.

Rautajärven palveluvalikoima saa täydennystä lähiaikoina, kun kylässä aloittaa Postin Smartpost-automaatti. Automaatin kautta voi noutaa verkkokauppaostokset, lähettää paketteja maksamalla postimaksu etukäteen verkossa sekä palauttaa verkko-ostoksia. Automaatti saadaan käyttöön viimeistään ensi viikolla.

Automaatti on sijoitettu entisen kyläkaupan eteistilaan, jonne kuljetaan Kahvila EloTähkän kautta. Automaatilla voi asioida kahvilan aukioloaikoina talviaikaan maanantaista torstaihin kello 9-18, perjantaisin 9-20 ja lauantaisin 9-18.

Pakettiautomaatti parantaa kylän palveluja lyhentämällä kunnan itäpään kylien asukkaiden postipakettien noutomatkaa huomattavasti. Rautajärveä lähin asiamiesposti sijaitsee Luopioisten kirkolla.

Rautajärven kyläyhdistys tarttui tilaisuuteen syksyllä, kun Posti tarjosi kylille edullista mahdollisuutta pakettiautomaatin kokeiluun. Kyläyhdistyksessä mietittiin, että lisääntyneen verkko-ostamisen vuoksi tämänlainen palvelu on tarpeen tällä hetkellä.

Uusi pakettiautomaatti täydentää Kahvila EloTähkän ylläpitämää Matkahuollon palvelua, koska osa tavarantoimittajista ohjaa tilauksensa Matkahuollon kautta ja osa Postin kanavien kautta.