Kuvaamataidon työt palasivat maailmankiertueelta

Projektiin osallistuneet oppilaat Kostian koululta. Kuva: Aune Mattila

Kostian koululla juhlittiin tammikuussa, kun koulun oppilaiden työt palasivat pitkältä maailmankiertueelta. Työt aloittivat kiertueensa kesällä 2017 World Art Games Children -projektin näyttelyssä Kroatian Osijekissä. Tämän jälkeen lasten työt ovat kiertäneet Montenegrossa, Itävallassa ja Hollannissa. Kaikissa maissa pidettiin hienot näyttelyt avajaisineen, ja oppilaat saattoivat seurata niitä sekä Facebook-posteissa että projektin omilla nettisivuilla.

– Eipä siis ihme, kun jokin työ oli matkalla päässyt katoamaankin. Tulihan tänne Pälkäneellekin yhden itävaltalaisen työ, jonka sitten palautin, projektia Pälkäneellä vetämässä ollut Aune Mattila kertoo.

Lasten kuvataideprojektiin osallistuvat Argentiina, Azerbaitsan, Englanti, Filippiinit, Ghana, Georgia, Hollanti, Intia, Itävalta, Meksiko, Suomi, Turkki ja Uusi-Seelanti. Uudet työt valmistuvat tämän kevään aikana, ja niistä on tarkoitus tehdä näyttely WAG Children Projectin nettisivuille. Toiveena on saada aikaan myös näyttelyitä mukana olevissa maissa.

Projektin tämän vuoden aiheena on ”Matka”. Toteutustapa on vapaa. Kostian koulun oppilaat ja opettajat Sari Halonen ja Anu Potkonen ovat mukana myös tänä vuonna. Oppilaiden työt kuvataan ja liitetään projektin nettikansioon kaikkien nähtäville. Ne myös säästetään mahdollista kansainvälistä näyttelyä varten.