Kuutamohiihtoa ilman kuutamoa

 

Topias Aronen (vasemmalla), Ilona Kurki ja Tuukka Aronen osallistuivat Vilpeilän Valppaan järjestämään kuutamohiihtotapahtumaan.

 

Tammikuinen kuu oli liki täydellään, kun Vilpeilän koulua ympäröivillä pelloilla järjestettiin kuutamohiihdot. Luonnon tarjoamasta valosta ei kuitenkaan ollut apua sivakoijille, sillä tasainen pilviverho piti kuun piilossa tuona iltana. Osa hiihtäjistä turvautui otsalamppuun, kun taas Tuukka Aronen ja hänen perässään letkassa hiihtäneet Topias Aronen ja Ilona Kurki pärjäsivät pelkän lumen antaman kajastuksen turvin.

– Ei meillä ollut valoja, Tuukka vahvisti peltolenkin kierrettyään.

– Vähän oli alkuun tottumista pimeyteen, hän lisäsi.

Ensimmäistä luokkaa käyville Topiakselle ja Ilonalle Vilpeilän pihasta lähtevät ladut ovat jo entuudestaan tuttuja, sillä he käyvät niillä hiihtämässä koulupäivinä.

Arosen veljekset ryhtyivät paistamaan nuotiolla makkaraa hiihdon jälkeen yhdessä isänsä Teemu Arosen kanssa. Vilpeilän Valppaan järjestämä perinteinen talvitapahtuma veti runsaasti myös luistelijoita koulun kentälle.

– Pojat pääsevät jo muutenkin luistelemaan paljon, kun he harrastavat jääkiekkoa, Teemu Aronen perusteli illan välinevalintaa.

– Molemmat ovat yhtä kivoja, hiihto ja luistelu, Tuukka arvioi.