SM-kultaa Kangasalle ilmapistoolin parikisasta

Keskellä Kymppi-64:n Liisa Alanko ja Juha Jäntti. Vasemmalla hopeajoukkue LSA:n Terttu Laakeri ja Jarmo Salo. Oikealla KokMAS:n ykkösjoukkueen Tuula Nenonen ja Heino Pitkäkangas.

Pohjassa asuva Liisa Alanko ja orivesiläinen Juha Jäntti voittivat Y50-sarjan SM-kultaa ilmapistoolin parikilpailussa Jalasjärvellä. Ampujat edustavat Kangasalan Kymppi-64 -seuraa. 40 laukauksen alkukilpailussa Liisa ampui tuloksen 339 ja Juha 363. Yhteistulos 702 riitti alkukilpailun kolmanteen sijaan. Finaaliin pääsi 5 parasta joukkuetta.

– Tavoitteemme täyttyivät jo siinä, että pääsimme mukaan finaaliin. Emme osanneet pitää sitä mitenkään varmana, Jäntti kertoo.

Finaali kulki todella hienosti. Kumpikin pystyi ampumaan hyvällä tasolla sen jälkeen, kun alkukilpailusuoritukset menivät hiukan alakanttiin.

– Tilanne ei jännittänyt, minulla oli koko ajan hyvä tunne ja tuntuma. Pystyin ampumaan ihan taitojeni ylärajoilla, eikä hyvän tuloksen tekeminen jäänyt vain Juhan suoritusten varaan, Alanko kertaa kisan tunnelmia.

– Näin Liisan näyttöruudusta finaalin aikana, että hänelle tuli paljon hyviä osumia. Se antoi myös minulle luottamusta itseeni, Jäntti toteaa.

Pari oli viiden finaalilaukauksen jälkeen toisena. Seuraava sarja vei jo johtoon, ja kärkipaikka säilyi siitä loppuun asti. Kymmpi-64:n ampujat johtivat reilulla neljällä pisteellä ennen viimeistä laukausta. Kisa päättyi täydellisesti, kun Alanko ampui viimeisellään 10,6 ja Jänttikin sai 10,2.

Koska kyseessä oli Suomessa ensimmäinen Y50-sarjan parikisan finaali, voittajajoukkueen tulos 447,1 on uusi suomenennätys. Alanko ja Jäntti ampuivat finaalissa kumpikin 24 laukausta, joten osumakeskiarvoksi tuli 9,3. Kisan kakkonen oli Lapuan Seudun Ampujat, ja kolmanneksi ylsi Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran ykkösjoukkue.

Liisa Alanko ja Juha Jäntti palasivat Jalasjärveltä kultaiset mitalit kaulassa.

Alanko ja Jäntti osallistuivat myös lauantaiseen yleisen sarjan parikisaan. Siinä sijoitus oli 13:s. Kisassa oli mukana 22 joukkuetta.

Liisa Alanko aloitti ampumaharrastuksen vajaa vuosi sitten. Hän on käynyt ilma-asekisoissa tiiviisti talvikauden aikana. Juha Jäntti kilpaili 1990-luvulla, ja hän palasi ampumaradoille myös viime keväänä. Ilmapistooli on kummankin päälaji.

 

Ilmapistoolin ja ilmakiväärin parikilpailut:

  • Uusi kilpailumuoto, mukaan olympialaisiin 2020.
  • Ensimmäiset SM-kisat Jalasjärvellä.
  • Joukkueessa kaksi ampujaa, nainen ja mies.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?